AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TEOG tercihleri nasıl yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye

imagesteogtercihlerinasilyapilir5ad88bbc53a6a

Bugun tum Turkiye genelinde yapılan 20192019 eğitim oğretim yılı 1 TEOG sınavı sonrasında velilerdeki ve oğrencilerdeki kafa karıştıran sorulardan birisidir TEOG tercihinin nasıl yapılacağı…

Bunu duşunmek icin henuz erken diyorsanız yanılıyorsunuz cunku bugun yapılan 1 sınav sonrasında oğrencinin gitmek istediği okulun gecmiş yıllarda kac puanla oğrenci aldığını araştırılmalı ve 2 sınava ona gore hazırlanılmalıdır Nerelerde nasıl yanlışlar yapıldığına goz atıp oğrencinin eksikliği varsa bu eksikliğin cozumune ulaşmak muhakkak ki cok onemlidir

2 sınav sonrasında sadece beklemek ve tercih icin gun saymaktan başka yapılacak bir şey kalmıyor Oğrencinin acıkta kalmaması ya da istemediği bir okula gitmemesi icin yazımızı dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz

Teog sonucları acıklandıktan sonra yapmanız gereken tercih listenizi şekillendirmektir Dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi her oğrencinin 25 tercih hakkı olduğudur Bu tercihler arasında ister Fen Liselerinden, ister Anadolu liselerinden isterseniz de diğer okul turlerinden bir yada birkacını ekleyebilirsiniz Yani okul turleri arasında bir sınırlamanız yok Okul seciminde eskiden olduğu gibi okulun eve yakın olup olmaması onemli değil Bulunduğunuz ilin her hangi bir semtinden okul tercihi yapabilirsiniz Okulların taban puanına ve yuzdelik dilimine milli eğitim bakanlığının resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz Tercih listesi oluştururken okulların kodlarını not etmeyi unutmayın Cunku tercihler bu kodlar uzerinden yapılacaktır Tercih yapacağınız okulun kodunu, yuzdelik dilimini ve taban puanını oğrendikten sonra birde oğrenci kontenjanını kontrol edin Okulların gerekli olan tum bilgilerini topladıktan hemen sonra tercihlerinizi sıralayın Bunun icin rehber oğretmenlerden yardım almanızda fayda vardır Yanlış bir sıralama kurbanı olmamak icin bu konuya cok dikkat etmek gerekir

Geri