Tenzilat Konkordatosu ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tenzilat Konkordatosu ne demek?​

Tenzilat Konkordatosunda; borçlunun alacaklılara olan borçlarından yüzde olarak indirim yapılır ve borcun kararlaştırılmış kısmının ödenmesi sonrası borçlu borcun tamamından kurtulur. Borçlu borçlarını belli bir oranda ve belli bir vade içerisinde öder.

Sermaye şirketleri hangileri?​

Sermaye şirketleri, ortakların sermayeye katılım oranları kadar hak sahibi olduğu şirket türüne verilen isimdir. Bu yapıya sahip olan şirketlerde sermaye ortaklarının payları kişisel değildir. Sermaye şirketleri; anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş (hisseli) olarak üçe ayrılır.
Tüzel kişilerde uzlaşma teklifi kime yapılır?
Uzlaştırmacı; katılan, mağdur veya suçtan zarar görene uzlaşma teklifinde bulunur. Katılan, mağdur veya suçtan zarar görenin reşit olmaması ya da kısıtlı olması hali ile mağdur veya suçtan zarar görenin ayırt etme gücünün bulunmaması durumunda, uzlaştırma teklifi kanuni temsilcilerine yapılır.
Vade Konkordatosu ne demek?
1. Vade Konkordatosu ; Bu türde mevcudu borçlarının tamamını ödeyebilecek durumda olan bir borçlunun mallarını o anda satarak vadesi gelmiş̧buttun borçlarını ödemesi mümkün değildir. O zaman borçlu, alacaklılara borçlarının tamamını taksitle ve erteleyerek ödeme taahhüdünde bulunur.

Varlık Yönetim şirketleri borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?​

Varlık yönetim şirketleri borç sorgulama işlemi ile hangi varlık şirketine ne kadar borcunuz olduğunu, borcunuzu indirimli olarak ne kadara kapatacağınızı öğrenebilirsiniz. Varlık yönetim şirketleri genellikle uzun yıllar boyu bankada yüksek pozisyonlarda çalışmış kişiler tarafından kurulmaktadır.

Peki, varlık yönetim şirketi borç sorgulama işleminden sonra ne olur?​

Varlık yönetim şirketi borç sorgulama işleminin ardından borcu olan tüketiciler genellikle varlık yönetim şirketi ile anlaşarak, borçlarını ödemeyi kabul ederler. Bunun nedeni ise varlık firmalarının borç üzerinde hatırı sayılır bir indirim uygulaması, gerek duyması halinde borcu yeniden yapılandırıyor olmasıdır.
Varlık Yönetim şirketlerine olan borçlar nelerdir?
Varlık şirketlerine olan borçlar, genellikle bankalar tarafından devir edilmekte, bankaya olan kart ve kredi borcu varlık firması tarafından tahsil edilmeye çalışılmaktadır. Varlık yönetim şirketleri, sağladığı indirim koşulları ile maddi ödeme gücü sıkıntısı yaşaya tüketicilere de büyük imkanlar sunmaktadır.

Geri