AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TENS cihazi ne kadar sure kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

TENS cihazı ne kadar süre kullanılır?​

Ağrının özelliklerine göre farklı akım paternlerinde TENS uygulanabilir. Tedavi süresi 15 dakikadan birkaç saate kadar değişebilir. Tedavi bittiğinde cihaz kapatılır ve elektrotlar ciltten alınır.

TENS cihazı kilo verdirir mi?​

Yaz aylarının gelmesiyle fazla kilolarıyla başı dertte olan kadınlara Tens (petli zayıflama) yöntemi çare oluyor. Petli zayıflama yöntemi ile kadınlar ayda 2 ile 4 kiloya kadar zayıflayabiliyor. Yaz aylarının gelmesiyle oluşan düzensiz beslenme bölgesel yağlanmayı ve kiloları da beraberinde getiriyor.
TENS kaç dk sürer?
Konvansiyonel TENS’in etkisi 30 dakikada başlamakta ve tedavi kesildikten sonra yaklaşık 2 saat içinde de kaybolmaktadır. Tedavi süresi 30 dakikadan birkaç saate kadar uzayabilmektedir. Teorik olarak 24 saat aralıksız uygulansa da yarım saatlik uygulamalar analjezi için yeterli olmaktadır.

Fizik tedavi zararlı mı?​

Fizik tedavi sağlıklı dokulara hiç bir zarar vermez. Bir hasta 10 seans da 100 seans da fizik tedavi görebilir. Bunun hastaya herhangi bir zararı yoktur.

Tens cihazı günde kaç dakika kullanılmalı?​

Tolu, tens uygulamasında izlenilecek adımlara ilişkin, “Uygulama genellikle ağrılı bölgenin tam üzerine ya da yakın bölgelere yapıştırılan elektrotlar ile günde 2-3 defa 20-30 dakikalık seanslar halinde yapılır.
TENS EMS Cihazı Nedir?
Tens Cihazları, hissedilen ağrıya karşı, vücudun doğal savunma mekanizmasını uyarmayı amaçlar. Son derece güvenli cihazlardır, yan etkileri yoktur. Uygulama deriye yapıştırılmış elektrotlar vasıtası ile cilt yüzeyine yakın sinir dokusunun çok düşük şiddetli elektrik akımları ile uyarılmasıdır.
TENS, İngilizce orjinal açılımı “Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation.” olup; Türkçe açılımı “Transkutanöz Elektriksel Sinir uyarımı” anlamına gelir. Bu, küçük elektrotların deriye yerleştirildiği ve düşük yoğunluklu, hızlı elektriksel darbeler uygulayan bir ağrı yönetimi tekniğidir.
 
Geri
Üst