Tendon kopmasi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
132.543
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tendon kopması nasıl anlaşılır?​

Tendon kopması anında ‘küt’ diye bir ses duyulabilir. Bu gibi durumlarda, hareket kısıtlılığı, ağrı, morarma ve acı hissedilebilir. Genellikle sürekli bilgisayar başında çalışan ve çok fazla telefonla uğraşanlarda meydana gelen bir durumdur.

Fleksör tendon yaralanmaları nedir?​

Fleksör Tendon Yaralanmaları genellikle elin avuç içi tarafında oluşan delici-kesici cisim yaralanmaları sonucu oluşur. Sporda veya artritik koşullar nedeniyle yaralanmalar da meydana gelebilir. Artrit kaynaklı kemik çıkıntıları veya iltihaplı eklem sıvısı fleksör tendonlarını yıpratabilir ve bazen yırtabilir.
Tendon kopması sırasında “küt” diye bir ses işitilir. Bu kopma ile birlikte hareket kısıtlılığı meydan gelir. Şiddetli bir ağrı, bölgede morarma görülür. Hissedilen acı kişiye uyutmaz, uykusuz kalınır, günlük hayattaki rutin işlere devam etmek neredeyse imkansız hale gelir.
Tendon kopması düzelir mi?
Cerrahi müdehale ile ekstansör tendonunun eski haline döndürülmesi mümkündür. Bu cerrahi müdehale yöntemi genellikle kopan veya yerinden ayrılan tendonun eski haline dikilmesi ile gerçekleşmektedir. Bazı yaralanmalarda parmak eklemlerine yakın bölgeler zarar görür. Bu bölgelerde tendon yapısı oldukça incedir.
Herhangi bir durumda tendon kesisi oluşur?
Kesi bölgesinde tendon uçları hemen bulunamayabilir. Fleksor tendon kesisi oluştuğunda hasta parmağını bükemez. Eğer tendon tam kesik değil ise parmağın bükülmesi hasta tarafından sağlanabilir. Bu durumda genellikle ağrı olur. Tam olmayan tendon kesileri tedavi edilmez ise ileride tendon kesik bölgeden kopabilir.

Eğer tendon kesisi oluştuğunda parmağın bükülmesi gerekir?​

Fleksor tendon kesisi oluştuğunda hasta parmağını bükemez. Eğer tendon tam kesik değil ise parmağın bükülmesi hasta tarafından sağlanabilir. Bu durumda genellikle ağrı olur. Tam olmayan tendon kesileri tedavi edilmez ise ileride tendon kesik bölgeden kopabilir.

Peki, fleksor tendon yaralanmaları nelerdir?​

Önkol, el bileği, el ve parmaklarda oluşan derin kesiler sonrası fleksor tendon yaralanmaları oluşabilir. Fleksor tendonlar anatomik olarak elde damar sinir yapıları ile çok yakın seyreder.
 
Geri
Üst