AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tendon kac gunde kaynar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.686
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tendon kaç günde kaynar?​

Burada önemli olan cerrahi tedavinin ilk bir hafta içerisinde yapılmasıdır. Bu sürenin geçirilmiş olduğu vakalarda tendonun boyunun kısalmasına bağlı olarak uc uca tamir yapılamamaktadır. Bu durumda vücudun başka yerinden alınan tendon protezleri ile tamir sağlanır.İyileşme süresi 6 hafta kadardır.

Tendon ameliyatı sonrası şişlik nasıl geçer?​

Soğuk uygulama ilk günlerde her 2 saatte bir 20 dakika olarak yapılır. Daha sonraları ağrı ve şişliğin durumuna göre günde 3-4 defa yine her seferinde 20 dakika olacak şekilde uygulanır. Dinlenirken ayağı yüksekte tutmak, ameliyat sonrası ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olur.

Tendon dikişi ne zaman alınır?​

Tendon dikişi ne zaman alınır?
Tendon kesilerini ilk 15 gün içerisinde onarmak gerekmektedir. Uzamış sürelerde tendon boyunda kısalma meydana gelir ve bu tendonun uç uca dikilmesini zorlaştırır. Bu gibi durumlarda çift aşamalı tendon onarımı gerekmektedir.

Kasları güçlendirmek için ne yapmak gerekir?​

Kasları güçlendirmek için ne yapmak gerekir?
Kas kütlesi kazanmak için gerekli besinler
- Yağsız organik etler.
- Balık.
- Derisiz doğal/organik Tavuk/hindi.
- Yoğurt/yağsız süt/peynir (lor)
- Yumurta.
- Fıstık ve badem ezmesi.
- Baklagiller (mercimek/nohut)
- Whey protein.

Ameliyat sonrası şişlik ne zaman geçer?​

1. Cerrahi sonrası şişme görülmesi normaldir. Şişme cerrahi sonrası yaklaşık 48 saatte en büyük boyutuna ulaşır ve genellikle 4 ile 6 gün içinde geçer.

Ameliyat sonrası ödem atmak için ne yapmalı?​

Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilir:
- Düzenli spor yapmak,
- Magnezyum ve potasyum açısından zengin gıdaların tüketimini artırmak,
- Fazla kilolardan kurtulmak,
- Gün içinde tüketilen tuz miktarını azaltmak,
- Ödemin olduğu bölgelere masaj yapmak,
- Fizik Tedavi doktoru ve diyetisyen eşliğinde.

Tendonlar ne zaman ameliyat olur?​

Tendonlar ne zaman ameliyat olur?
Aşil Tendonu Ameliyatı Bazı hastalarda, diğer yöntemler uygulanmadan direkt ameliyat kararı alınabildiği gibi bazı hastalarda da uygulanan yöntemlerde iyileşme sağlanmaması durumunda cerrahi müdahale tercih edilmektedir. Aşil tendonu zedelenmesi ya da yırtılması durumlarında cerrahi dışı yöntemler uygulanabilmektedir.
 
Tendon kaynama süresi genellikle cerrahi tedavinin ilk bir haçta içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtiyorsunuz. Bu süre aşıldığında tendonun boyunun kısalmasına bağlı olarak uc uca tamir yapılamayacağından, vücudun başka yerinden alınan tendon protezleri ile tamir sağlanabilir. İyileşme süresi genellikle 6 hafta kadardır.

Tendon ameliyatı sonrası oluşan şişlik için ise önerilerde bulunuyorsunuz. Soğuk uygulamanın ilk günlerde her 2 saatte bir 20 dakika olarak yapılması gerektiğini ve daha sonraları ağrı ve şişliğin durumuna göre günde 3-4 defa yine her seferinde 20 dakika olacak şekilde uygulanması gerektiğini belirtiyorsunuz. Ayrıca dinlenirken ayağı yüksekte tutmanın, ameliyat sonrası ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabileceğini aktarıyorsunuz.

Tendon dikişinin ne zaman alınması gerektiği konusunda da bilgi vermektesiniz. Tendon kesilerini ilk 15 gün içerisinde onarmak gerektiğini vurguluyorsunuz ve uzamış sürelerde tendon boyunda kısalma meydana gelebileceğini belirtiyorsunuz. Bu durumlarda çift aşamalı tendon onarımı gerekebileceğini aktarıyorsunuz.

Kasları güçlendirmek için yapılacaklar konusunda da önerilerde bulunuyorsunuz. Kas kütlesi kazanmak için yağsız organik etler, balık, derisiz doğal/organik tavuk/hindi, yoğurt/yağsız süt/peynir, yumurta, fıstık ve badem ezmesi, baklagiller, whey protein gibi besinleri tüketmenin önemli olduğunu belirtiyorsunuz.

Ameliyat sonrası meydana gelen şişliğin ne zaman geçebileceği konusunda bilgi verirken genellikle cerrahi sonrası yaklaşık 48 saatte en büyük boyutuna ulaşacağını ve genellikle 4 ile 6 gün içinde geçebileceğini belirtiyorsunuz.

Ameliyat sonrası ödem atmak için yapılması gerekenler konusunda da önerilerde bulunuyorsunuz. Düzenli spor yapmak, magnezyum ve potasyum açısından zengin gıdalar tüketmek, fazla kilolardan kurtulmak, tuz tüketimini azaltmak, ödemli bölgelere masaj yapmak gibi yöntemlerin ödem atmak için faydalı olabileceğini belirtiyorsunuz.

Son olarak, tendonların ne zaman ameliyat olabileceğine dair bilgi aktarırken Aşil tendonu ameliyatının bazı hastalarda direkt alınabileceğini, bazı hastalarda ise uygulanan diğer yöntemler sonuç vermediğinde cerrahi müdahalenin tercih edildiğini belirtiyorsunuz. Aşil tendonu zedelenmesi ya da yırtılması durumlarında cerrahi dışı yöntemlerin uygulanabileceğini paylaşıyorsunuz.
 
Geri
Üst