Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tenderloin etin neresi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.236
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tenderloin etin neresi?​

Beef tenderloin ineğin sırt bölümünde bulunan en sinirsiz et bölümüdür. Filet-mignon (bonfile) et bu kısımdan elde edilir. Öncelikle eti sinirlerinden ve büyük yağ bloklarından temizlememiz gerkiyor. Ya da temizlenmiş olarak kasabınızdan temin edebilirsiniz.
Steak et hayvanın neresi?
Steak, çoğu zaman bonfile et ile karıştırılır. Ancak steak etini bonfile etten ayıran en önemli özelliği daha yağlı olmasıdır. Bonfile, steak etine oranla daha az yağ oranına sahip bir et çeşididir. Steak eti genellikle dananın sırt kısmından çıkarılır.
New York Steak neresi?
Shortloin’in esas parçası boydan boya giden T-Bone Steak vardır ki bu et bizim kasaplarda kolay kolay bulunmaz. T şeklindeki etin bir tarafında Strip Steak veya New York Steak denilen kontrafile bulunur. Koca şehre adını veren bir et parçasından bahsediyoruz dostlar dikkatinizi çekerim.

Tenderloin nasıl yapılır?​

Küp doğranmış patatesi ve enginarı ayrı kaplarda haşlayın, süzdürüp soğumaya alın. Haşladığınız enginar ve patatesi bir tavada safranla beraber soteleyin. Haşladığınız kuşkonmazları ızgarada kızartın. Bonfile dilimlerini de ızgarada pişirin ve tüm garnitürleriyle birlikte servis tabaklarına paylaştırın.
Dallas et hayvanın neresi?
Hayvanın sırtından çıkan ve oldukça değerli bir et olan Dallas Steak, yoğun yağ dokusu ve kendine has lezzeti ile bilinmektedir. Kimi zaman dana pirzola olarak ayrılan antrikotu da içinde barındıran Dallas Steak, kemikli antrikot olarak da bilinmektedir.
Kontrfile et hayvanın neresi?
Dana eti, Avrupa, Amerika, Avustralya ve ülkemizdeki yemeklerde en çok tercih edilen et cinsidir. Dana sırtının arka dış kısmından elde edilen kemiksiz ete ise “Kontrfile” denir.
Rib eye steak nerede bulunur?
Kaburgadan sıyrılarak gerçek steak kalınlığında kesilmiş, Amerikan steak mutfağının favorilerinden kemiksiz Rib-Eye Steak. Antrikotun dış kısmındaki “göz” denilen bölgeyi de kapsar, bu şekilde dananın sırt kaslarındaki tüm farklı dokuları içerir.
En pahalı et hangisi?
Kobe eti dünyanın en iyi ve en pahalı yiyeceği olarak gösterilmektedir. Yılda 30 ton tüketiliyor. Bu ırkın canlı olarak dışarı çıkması yasak. Sadece bir kez Avustralyalı bir girişimci Kobe sığırı yetiştirmeyi denemiş.
 
Geri
Üst