Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tencerede sunger kek nasil?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tencerede sünger kek nasıl?​

Tencerenin içerisine kek hamurunun seviyesinde soğuk su ile doldurulur. Tencerenin üzerine temiz ve nemli bir bez örtülerek kapağı kapatılır. Su kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişmeye bırakılır. Kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Sade soda keki kabartır mı?
Soda kabartma tozuyla da birleşince kekin muhteşem bir şekilde kabarmasına ve sünger gibi nefis bir kıvamı olmasına yardımcı oluyor.

Ocakta tencerede kek nasıl yapılır?​

Tencere Keki Nasıl Yapılır?
- Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın.
- Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
Sodalı sade kek nasıl yapılır?
Sodalı Sünger Kek ( Kabarma Garantili ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şeker ve yumurtaları mikserle 3 dakika çırpın.
- Sonra yağı, sodayı, unun 2 su bardağını (elenmiş) ,kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyin.
- Hamurun yarısını başka bir kaba ayırın.
- Diğer sade hamura kalan yarım su bardağı unu ilave edip tekrar çırpın.
Karıştırma kabımızda yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle iyice çırpalım. Sıvı yağ ve maden suyunu ekleyerek tekrar karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek içinde topaklanma kalmayana kadar çırpalım. İçine en son damla çikolataları da ilave edelim ve karıştıralım.
En çok kabaran kek nasıl yapılır?
Çok Kabaran Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kuru malzemeleri ekleyip tekrardan çırpıyoruz yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz ilik 30 dk fırın kapağını açmıyoruz.

Bir kek neden kabarmaz?​

Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.
 
Geri
Üst