Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tencerede Sufle

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tencerede Sufle Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağına yakın un (Un cinsine nazaran değişebilir)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bitter çikolata ya da damla çikolata

Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak kaselerin yarısına kadar gelecek biçimde şu koyup
Ocağa alıp, kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 3 dakika kapağı açık biçimde kaynatalım
Daha sonra yumurta toz şeker köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım sonrasında başka materyalleri karıştırıp akışkan kıvamlı kek hamuru hale gelene kadar çırpalım
Daha sonra hazırladığımız karışımı kaselere boşaltıp ortasına çikolataları yerleştirip karışımdan yeniden ekleyelim sonra kaseleri tencereye alalım üç dakika kapağı açık formda kaynatıp 7 dakikada kapağı kapalı olacak halde pişirelim
Ocaktan alıp, üzerini dilediğimiz üzere süsleyip sıcak servis edelim (Ben fıstık tozu tercih ettim hindistan cevizi yada cevizli olarak sunum yapabilirsiniz) Afiyet olsun
Tencerede Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst