Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tencerede Pratik Bayram Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram koyun ya da dana eti (Dana etinde pişme mühleti artabilir)
125 gram tereyağ ya da biraz sıvı yağ
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane orta uzunluk patates
2 tane kapya biber
2 tane yeşil biber
2 tane havuç
1 tane patlıcan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığına yakın kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3-4 su bardağı sıcak su

Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etler kuşbaşı olarak doğranır. Patates, patlıcan, biberler, havuç ve soğan küp küp doğranır. (patlıcanları kararması için bir ölçü tuz atarak suda bekletebilirsiniz).
Tencereye biraz tereyağı ya da yeteri kadar sıvı yağ alınarak etler suyunu salıp çekene kadar sotelenir. (bu etapta orta ara karıştırıp kapağını kapatırsanız lokum üzere oluyor).
Etler suyunu çektikten sonra içine soğanlar atılarak yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra doğranan havuçlar, patatesler ve suyu sıkılan patlıcanlar ve biberler tencereye ek edilerek kavrulur. İçine salça eklenir ve 2 bardak kadar sıcak su dökülür.
Gereken baharatlar atılarak bir iki çeşit çevrilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ara karıştırılarak çok sulu olmayacak biçimde orta ara suyu bittikçe birer bardak formunda su ekleyebilirsiniz. Sebzeler ve et pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben koyun et ile pişirdiğim için kısa müddette pişti. Dana eti ile yapacaksanız pişme müddeti biraz uzayabilir.
 
Geri
Üst