Tencerede Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tencerede Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler
3 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
1 adet domates
3 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz ( isteğe bağlı)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber, karabiber,tuz
Zeytinyağı
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Tencerede Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulup yuvarlak bir halde dilimlenip kızgın yağda kızartılır.
Kızaran patlıcanlar peçete serili tabağa alınır.
Tavaya zeytinyağ koyulup soğanlar eklenir ve kavrulur.
Üzerine kıyma eklenir tekrar kavrulur.
Biber eklenip biraz daha kavrulduktan sonra domates, sarımsak, salçalar ve baharatlar eklenir.
Biraz çevirdikten sonra maydanoz ve 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir kısık ateşte 10 dk kadar pişirilir.
Tencerenin içine kızarmış patlıcanlar yerleştirilir.
Üzerine kıymalı harç eklenir. Ocakta 15 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Tencerede Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst