AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tencerede Patates Oturtma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tencerede Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
5 adet büyük uzunluk patates
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
1 orta uzunluk kuru soğan
3 adet domates ( rende yahut sos da tercih edebilirsiniz )
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
400 gram kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Sos İçin;
1 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı kekik

Tencerede Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıymamızı derin bir tencereye alalım üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip güzelce kavuralım.
Kapya biber,yeşil biber ve soğanlarımızı da küçük küçük doğradıktan sonra kıymamızın üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Domateslerimizi küp küp doğrayalım, baharatlar ve salça ile birlikte kıyma harcımıza ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıymamız piştikten sonra onu kenara alalım ve patateslerimizi yuvarlak biçimde (halka) keselim çok kalın kesmemeye itina gösterelim pişirme kademesinde çiğ kalmasın.
Pilav tenceremize patateslerimizin yarısını dizelim ve üzerine kıymalı harcı yerleştirelim ve öteki yarısını da onun üzerine yerleştirdikten sonra sos için gerekli olan su, salça ve kekiği karıştırıp dökelim .
Kısık ateşte kapağı kapalı biçimde yaklaşık 25 dakika denetimli bir formda pişirelim. ( hafif sulu olmasını isterseniz su ölçüsünü 2 su bardağı olacak formda ayarlamanızı öneririz. ) Deneyeceklere afiyet olsun. İkizlerin_mutfagi25.
Tencerede Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst