- Konu Yazar
- #1
Tencerede Köfte Patates Tanımı İçin Malzemeler
2 adet soğan
5-6 kısım maydanoz
400 gram kıyma
Yarım su bardağından biraz eksik galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
2 adet büyük patates
3-4 adet biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
2,5-3 su bardağı kadar sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tencerede Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
Üzerine kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, tuz, kimyon, karabiber, karbonat ve salçayı ekleyerek yoğuralım.
Güzel bir halde yoğurmamız kıymetli.
Birkaç dk yoğurmaya devam edelim ve sona gerçek yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyerek yoğurmayı sonlandıralım.
Elimizle modüller kopararak biçim verelim.
Geniş bir tavaya bir ölçü sıvı yağ alarak kızdıralım.
Yağın bol ölçüde olmasına gerek yok. Geniş bir biçimde dilimlediğimiz iki adet patatesi kızartalım.
Çok fazla kızarmasın.
Kızaran patatesleri geniş bir tencereye alalım.
Aynı kızartma tavasında köfteleri de çok kurumayacak halde kızartalım ve patateslerin yanına alalım.
Son olarak biberleri de biraz kızartalım.
Tencereye kızaran materyalleri güzelce yerleştirelim.
Kızartma tavasında ki yağın ölçüsünü azaltarak sosu hazırlayalım.
Tavaya salçayı alarak biraz soteleyelim.
Üzerine sıcak suyu, tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Su ölçüsünü kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
1-2 dk kaynadıktan sonra öbür materyallerin üzerine sosu dağıtalım.
Kısık ateşte 15-20 dk kadar yemeğimizi pişirelim.
Ocağı kapatınca biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Lezzeti de sunumu da şahane oluyor iftar sofralarınıza lezzet katacak bir tanım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim
Tencerede Köfte Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet soğan
5-6 kısım maydanoz
400 gram kıyma
Yarım su bardağından biraz eksik galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
2 adet büyük patates
3-4 adet biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
2,5-3 su bardağı kadar sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tencerede Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
Üzerine kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, tuz, kimyon, karabiber, karbonat ve salçayı ekleyerek yoğuralım.
Güzel bir halde yoğurmamız kıymetli.
Birkaç dk yoğurmaya devam edelim ve sona gerçek yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyerek yoğurmayı sonlandıralım.
Elimizle modüller kopararak biçim verelim.
Geniş bir tavaya bir ölçü sıvı yağ alarak kızdıralım.
Yağın bol ölçüde olmasına gerek yok. Geniş bir biçimde dilimlediğimiz iki adet patatesi kızartalım.
Çok fazla kızarmasın.
Kızaran patatesleri geniş bir tencereye alalım.
Aynı kızartma tavasında köfteleri de çok kurumayacak halde kızartalım ve patateslerin yanına alalım.
Son olarak biberleri de biraz kızartalım.
Tencereye kızaran materyalleri güzelce yerleştirelim.
Kızartma tavasında ki yağın ölçüsünü azaltarak sosu hazırlayalım.
Tavaya salçayı alarak biraz soteleyelim.
Üzerine sıcak suyu, tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Su ölçüsünü kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
1-2 dk kaynadıktan sonra öbür materyallerin üzerine sosu dağıtalım.
Kısık ateşte 15-20 dk kadar yemeğimizi pişirelim.
Ocağı kapatınca biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Lezzeti de sunumu da şahane oluyor iftar sofralarınıza lezzet katacak bir tanım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim
Tencerede Köfte Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı