AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tencerede Etli Patlıcan Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tencerede Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
7 adet patlıcan
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım kilo kızımızı et yemeklik doğranmış
2 tane kırmızı biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tane kesme şeker
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
Patlıcanı kızartma için sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
2 su bardağı sıcak su

Tencerede Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce patlıcanları soyup ay şeklinde doğrayalım, tuzlu suda 10 dakika bekletelim .
Ardından etimizi tencereye alıp suyunu salana kadar pişirelim.
Etimiz pişmeye bırakalım.
Ardından soğanları, biberleri ince ince doğrayalım .
Pişen ete ekleyelim, domates ekleyelim ,salçasını ve tüm baharatları kaynamaya başlayınca 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.Altını kısalım.
O öyle pişerken patlıcanları arkalı önlü kızartalım.
Patlıcanları biten kadar bu işleme devam edelim.
Ardından pişen etimizi borcama dökelim.
Bir tencereye; İlk önce dibine patlıcanları dizelim bir kaşık et karışımından alalım üzerini gezdirerek dökelim .Kat kat yapalım .
1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım ,kaynayınca altını kapatalım .
İster yanında pilav makarna ile servis edebiliriz afiyet olsun çok güzel oldu
Tencerede Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst