- Konu Yazar
Temsil mektubu nedir?
Bir yönetim temsil mektubu, bir şirketin dış denetçileri tarafından yazılan ve üst düzey şirket yönetimi tarafından imzalanan bir form mektubudur. Mektup, şirketin analizleri için denetçilere sunduğu mali tabloların doğruluğunu tasdik eder.Yönetim beyanları nelerdir?
Yönetim iddiaları (savları-beyanları): işletmelerin denetçilere incelemesi amacıyla sundukları verilere denir. Ve genellikle bu iddialar finansal tablolarda vücut bulur.Yazılı beyanlar nedir?
Yazılı beyanlar nedir?Yazılı beyan: Belirli konuları teyit etmek veya diğer denetim kanıtlarını desteklemek için yönetim tarafından denetçiye sunulan yazılı bildirimdir. Bu bağlamda yazılı beyanlar; finansal tabloları, bu tablolarda yer alan yönetim beyanlarını veya bu tabloları destekleyen defterleri ve kayıtları kapsamaz.
Yönetim teyit mektubu ne demek?
Denetlenen işletmenin yönetimi tarafından Denetçi kuruluşa hitaben yazılan Yönetim Teyit Mektubu BDY.NET tarafından otomatik olarak hazırlanır. Kullanıcı, hazırlanan metin üzerinde istediği değişiklikleri yapar ve son şeklini veri tabanına kaydeder.Pricewaterhousecoopers ne iş yapar?
Finansal tabloların denetiminin yanı sıra, risk, süreç ve teknoloji hizmetleri ekibimiz, şirket yönetiminin en iyi bilgiye dayanarak kararlar almasına yardımcı olur. Önerilerimiz ve ortaya koyduğumuz bağımsız güvence bugünün karmaşık iş ortamında çok değerli bir koruma sağlamaktadır.BDS 315 nedir?
BDS 315 nedir?hata veya hile kaynaklı “önemli yanlışlık” risklerini belirlemek ve değerlendirmek amacıyla işletmenin iç kontrolü dâhil işletme ve çevresini tanımak için uygulanan denetim prosedürleridir.
Beyanlar ne demek?
Beyan, hukukta “bildirme” anlamına gelen bir terim olarak geçer. Örneğin emlak beyanı, emlak bildirme anlamına gelir. Mal beyanı ise beyanda bulunan kişinin, beyannamede geçen mallar üzerinde hak ve sorumluluk sahibi olduğunu ifade eder. Ayrıca hukukta beyan etmek terimi de mevcuttur.Beyan ne anlama gelir?
Beyan Kelimesinin Anlamı: Açıklama, ilan etme, ayrıntılı bir açıklamada bulunma anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.Dış teyit ne demek?
Dış teyit ne demek?(1) Dış teyit: Denetçi tarafından üçüncü bir kişiden (teyit eden taraf) fiziki, elektronik veya başka bir ortamda doğrudan yazılı yanıt şeklinde elde edilen denetim kanıtı.