- Konu Yazar
Temsa kime ait?
Temsa Ulaşım Araçları’nın Sabancı Holding ve PPF IndustryCo (Skoda Transportation ana ortağı) tarafından satın alınması konusunda tüm resmi süreçler tamamlandı. Temsa’nın yönetimi, yurt içi ve yurt dışındaki ilgili otoritelerden alınan nihai onayların ardından Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığına geçti.Temsa ne yapar?
Temsa Global, 1968 yılında kurulan ve otobüs ve midibüs segmentinde üretim ve ihracat yapan, ayrıca Mitsubishi marka otomobillerin ithalat ve satışını gerçekleştiren Türkiye merkezli otomotiv şirketi.temsa termomekanik sanayi ve ticaret anonim şirketi. sabancı holding bünyesinde bir sanayi şirketi.
Safir otobüs kimin?
1999 Yılında Mitsubishi Japonya firması ile Yapılan motor,karoser ve otobüs,midibüs üretimi lisans anlaşması Kapsamında 2008 Aralık ayına kadar bu anlaşmaya bağlı olarak üretilen Şehirlerarası Otobüs Modelidir.
Enver Rıfkı Ünver kimdir?
ARALARINDA MNG Kargo, Flo, Koton, Migros gibi şirketlerin olduğu 4.5 milyar dolarlık varlık yöneten özel sermaye şirketi Turkven Private Equity’nin kurucularından olan Enver Rıfkı Ünver, 2014 yılında ortaklıktan ayrıldıktan sonra yatırımlarını eşi Rukiye Devres Ünver ile devam etme kararı aldı.
Sabancı Holding sahibi kim?
Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. Şirketin başında Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve CEO Cenk Alper bulunmaktadır.TEMSA otobüs üretiyor mu?
TEMSA Hakkında Fabrikada Maraton ve Safir şehirlerarası yolcu ve turizm otobüsleri, Prestij midibüsleri ile şehir içi toplu taşımacılık için üretilen Avenue otobüsler, ayrıca Amerika için TS35, TS30, TS45 ve Avrupa için Avenue, LD, Midi Coach segmentinde ise MD9 otobüsleri üretilmektedir.TEMSA olarak uluslararası itibarımızın yanında başta çalışanlarımız, servislerimiz, bayilerimiz ve yan sanayimiz olmak üzere tüm ekosistemimize karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya müracaat etmiş ve geçici konkordato almıştır.
TEMSA neden battı?
Şirketimiz yurt dışında büyük başarılara imza atılan bir dönemde gerçekleşen bu beklenmeyen hacizler neticesinde üretimi durdurmak mecburiyetinde kalmıştır. Bunun sonucunda yurt içinde ve yurt dışında alınan siparişleri ve taahhütleri yerine getirememe noktasına gelinmiştir.
Safir kaç vites?
12.900cc hacminde 6 silindirli daf mx300s4 motorun kullanıldığı, aktarmanın ise zf 6s 1901 model 6 ileri vites kutusuyla sağlandığı, esp’nin opsiyon olarak alınabildiği, 12.2 ve 13 metrelik 46 ve 50 koltuk kapasiteli iki ayrı versiyonu bulunan yolcu otobüsü.
Temsa neden battı?
Erol Sabancı kimdir?
Erol Sabancı (d. 12 Haziran 1938, Kayseri) Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Akbank Yönetim Kurulu Şeref Başkanı, Yönetim Kurulu Danışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi’dir.Tamer Saka, 2014-2018 yıllarında Kibar Holding CEO’luğu görevini yürütmüştür. Nisan 2018’de Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı’na getirilen Saka, 2020’de Yapı Malzemeleri Grup Başkanlığı görevini üstlendi.
TEMSA üretim yapıyor mu?
TEMSA Hakkında Şirketin Adana’da 500.000 m²’lik alana kurulu fabrikasında, 1.400 çalışanıyla 4.000 adet otobüs ve midibüs, 7.500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada toplam 11.500 adet araç üretilmektedir.