Tempura Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tempura Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü
1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ü kadar un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ;
Sıvı yağ

Tempura Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
Tempura sos için un, yumurta sarısı, nişasta, instant maya, tuzu karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Ilık suyu ekleyip karıştırın, homojen bir karışım elde edin.
Doğranmış tavuk kesimlerini sosa atın ve yeterlice karıştırın.
Kızartma tenceresi yahut fritözde bol ölçüde sıvı yağ kızdırın.
İki yemek kaşığı yardımıyla her bir parçayı kızgın yağa bırakın.
Altın sarısı renk alanları süzgeç ile çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
İster domates salçası ketçap karışımıyla, ister taban sosla birlikte sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Tempura Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst