Tempura harci nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
206.739
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tempura harcı nasıl yapılır?​

Temel tempura hamurunu hazırlamak için bir karıştırma kabına unu, nişastayı ve tuzu aktarıp karıştırın. Ardından yumurtayı bir kasede çırpıp unlu karışımın üzerine ekleyin ve karıştırın. Son olarak sodayı da ekleyin ce güzelce karıştırın. Temel tempura hamurunuz hazır.

Tempura sosu ne demek?​

Son dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık.
Sebzeler yuvarlak dilimler halinde kesilir. Bir kase içerisinde un, yumurta sarısı eklenir ve hızlı bir şekilde çırpılır. Yavaş yavaş soda eklenir bir yandan çırpmaya devam edilmeli. Kıvamı kek hamuru yoğunluğunda fakat akıcı olmalı (sebzeler bu karışıma batırıldığında sebzeyi kaplamalı. )
Tempura sos nasıl?
Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday nişastası, un ve tuzu derin ve çukur bir kapta karıştırın.
- Yumurtayı çırpıp kuru malzemelerin içerisine ekleyin.
- Karıştırma kasesini içi buz dolu bir kabın içerisine oturtun.
- Soğuk sodayı unlu karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyin ve sürekli olarak karıştırın.
Tempura yöntemi nedir?
Tempura Japonlara ait harika ve çok hafif bir kızartma tekniği. Hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılması tekniği olan tempura inanılmaz lezzetli ve çok güzel görüntüye sahip sonuçlara olanak tanıyor.

Çıtır tempura nedir?​

Tempura aslında kızartma tekniğine verilen bir isimdir. Klasik tempura dışı çıtır ve hafif hamurdan oluşmuş içi ise karidesten oluşan bir kızartmadır. En önemli özelliği de dışının çıtırken içinin ise sulu olmasıdır.

Tempura nerelerde kullanılır?​

Tempura tekniği ile birçok sebzeyi pişirebilirsiniz, uçlarını kestiğiniz fasulyeler, 1 cm. kalınlığında dilimlediğiniz mantar, havuç, kabak, kapya biber, soğan, patlıcan, gibi sebzeleri, karides ve balıklarınızı kızartabilirsiniz. Özellikle evde sebze sevmeyen çocuklar varsa denemeye değer diye düşünüyorum.
Tempura aslen birçok sebze, kabuklu ve balıklara uyguladıkları bir hazırlama şekli. Unlu bir bulamaça atılan sade bir malzemenin yağda dışında bir deri ile fazla yağ çekmeden çıtır şekilde pişmesi. Enteresan olan tarafı Japonların bu dünyaya yayılan lezzetinin orijinin Portekizli’lerden gelmiş olması.
Kabak tempura nedir?
Tempura genelde sebze ya da deniz mahsullerinin un,su ve yumurta ile karıştırılmış bir hamura batırılarak yağda kızartılması ile hazırlanıyor…. Hamuru yapacağınız un, su ve yumurta çok ama çok soğuk buz gibi olmalı…hatta su ve un bir süre buzlukta bekletilmeli ..
Tempura içinde ne var?
Tempura Yaparken Hangi Malzemeler Kullanılır?

Tempura hangi balıktan yapılır?​

Ufak balıkları (hamsi, gümüş, sardalye) bütün olarak tempura yapabilirsiniz. Balık filetolarını istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.

Karnabahar tempura nasıl yapılır?​

Tempura için; Bir karıştırma kabında un, tuz ve sodayı karıştırın. Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp karıştırın. Hafif pişirdiğiniz karnabaharları tempuraya batırın ve una alıp bulayın. Ardından tekrar tempura ve una alıp bulayın.
Eğer hafif akışkan ama kullandığınız malzemeyi tamamen kaplayan bir yoğunlukta ise tempura hamurunuz hazır demektir. Kızgın yağda tempura unu ile kaplı malzemelerinizi kızartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Bu hamur harcı ile kaplanıp pişirilen patlıcan, kabak, mantar ve jumbo boy karidesler çok lezzetli oluyor.
Tempuranın içinde ne var?
Tempura ile kabak nasıl yapılır?
Kabak soyulur yıkanır ve ince doğranır, tuz serpilir karıştırılır. Ayrı bir kasede un nişasta karıştırılır maden suyu yavaş yavaş eklenir ki topaklanma olmasın eklenirken bir yandan karıştırılır. Tavaya ayçiçek yağı alınır kızması beklenir, yağımız kızınca kabak sosa batırılıp tavaya alınır arkalı önlü kızartılır.
 
Geri
Üst