AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Temporal lob hasarinda ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Temporal lob hasarında ne olur?​

Temporal lob (şakak lobu) konuşma, hafıza ve işitme gibi işlevlerde oldukça önemli görevler alır. Epilepsi hastalığında sıklıkla etkilenen bir bölgedir. Bu bölgedeki hasarlar genellikle konuşma ve hafıza problemlerine sebep olur.

Temporal lob ne demek?​

Temporal lob, temporal korteks ya da lobus temporalis beynin yan taraflarında yerleşimli telensefalon bölgesi. İnsan beynindeki 4 beyin lobundan biridir. Konuşma, hafıza ve işitmenin de dahil olduğu birçok görevi bulunmaktadır.
Temporal lob epilepsi nöbeti, asgari 30 saniye ve en fazla 2 dakika kadar sürmektedir. En sık karşılaşılan temporal epilepsi belirtileri ise; ani bir korkuya kapılma, dejavu yaşama, buruna gelen kötü kokular, baş dönmesi, midede oluşan histir.
Temporal lob epilepsi nedir?
TEMPORAL LOB EPİLEPSİ NEDİR? Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir. Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler.
Beyin frontal lobunun işlevleri nedir?
Frontal (ön) lob: Analitik düşünme, karar verme, planlama, sevinme, mutlu olma, bilinçli düşünme, his değişikliği, problem çözme, akıl yürütme ve konuşma becerisi gibi bilişsel görevler frontal lobun görevleri arasındadır. Parietal (yan) lob: Beynin sağ ve sol bölümlerinde iki tane bulunur.

Frontal lob Nedir görevleri?​

Frontal lob–Akıl yürütme, problem çözme, karar verme, plan yapma, davranış ketleme, dikkati yönlendirme, kendini izleme, duyguları kontrol etme, motor beceriler; zarar görmesi durumunda ruh hali, hissiyat değişikliği olabilir.

Temporal lop epilepsi hastalığı nedir?​

Temporal lob; hisleri, çatışmayı ve kaçma dürtüsünü sağlayan bölümdür. Nörolojik bozukluktan kaynaklı sağlık sorunlarının yarattığı, her iki lobta da oluşan nöbetlere temporal lob epilepsi hastalığı denilmektedir. Uyanık halde de bu nöbet yaşanabilmektedir. Uyanık gibi olunsa da herhangi bir tepki verilememektedir.
 
Geri
Üst