Temperleme islemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.440
Çözümler
6
Tepkime puanı
1
Puan
38

Temperleme işlemi nedir?​

Temperleme; birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan “kesilme” olayının önüne geçiliyor.

Temperleme kaç derece olmalı?​

Temperleme sıcaklıkları 150~650 derece arasındadır ve çelik çeşidi ile çeliğin ısıl işlemden sonra hangi gaye ile kullanılacağına bağlıdır. Çeliğin özellikleri temperleme sıcaklığının yükselmesi ile değişir.
Daha sonra, her 10 saniyede bir kapağını açarak ve de ısıya dayanıklı bir spatula ile birlikte karıştırarak tamamen eritin. Çikolata 45 derecede erir. 45 dereceden fazla da yukarı çıkarmayın. Çünkü, çikolata çok kolay yanabilen bir besin ve yandığı zaman, ne yazık ki çöp oluyor.
Çikolata kac dakikada donar?
Bunun için bir test yapmanız gerekiyor. En kolay yolu da; spatula yardımıyla çikolatadan az miktarda alın ve mermerin üzerine damlatın. Eğer, çikolatanız 1-2 dakika içinde donduysa, doğru bir şekilde temperlenmiş demektir.
Birol Altınkılıç kim?
yılın erkek girişimcisi olarak seçilen birol altınkılıç, en iyi bildiği kahvenn dünyasını kurmuş bir girişimcidir. mısır çarşısı’nda 1950’lerden beri kakao ve kahve ithalatı yapan-satan babasının yanında çalışırken kahve dünyası girişimciliğinde bulunmuş ve son yıllarda eklediği çikolata fabrikaları için de “isveç …

Alev Altinkilic kim?​

İş kadını. Kahve Dünyası CEO’su ve Altınkılıçlar Kahve ve Kakao YK Başkan Yardımcısı. Saint Benoit Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Kahve Dünyası Şirketinin kurucusu Birol Altınkılıç’ın eşi, iki çocuk annesidir.

Konçlama ne demek?​

Konçlama, çikolatanın kalitesini belirlemede önemli bir rol oynadığı için kritik bir işlemdir. Konçlamanın iki temel amacı vardır: Çikolatanın kıvamını ve tadını iyileştirmek. Konçlama, Belcolade çikolatasının karakteristik tadını oluşturmak açısından belirleyici bir adımdır.
 
Geri
Üst