Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Temiz kagidi nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Temiz kağıdı nasıl alınır?​

Adli sicil kayıtları Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden ve artık e devlet sistemiyle internet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir.

Adli sicil arşiv kaydı nereden silinir?​

5352 Sayılı Adli Sicil Kanunu’nda 2012 senesinde yapılan değişiklik sonucunda arşiv kaydının silinmesi için ilgili mahkemeden memnu hakların iadesi kararı alındıktan sonra, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilmesi yeterlidir.
Halk arasında sabıka kaydı olarak da bilinen adli sicil kaydı, veya diğer adı ile temiz kağıdı şahsın adli bir işleminin olup olmadığını gösteren resmi bir belgedir.
Ne zaman idari para cezası kesilir?
İkametgah Değişikliği Cezası Nereye Ödenir? İkametgah cezası, kesildiği tarih itibari ile 1 ay içerisinde Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne ödenmektedir. İkametgah cezası nın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmesi halinde, tıpkı pek çok idari para cezasında olduğu üzere yüzde 25 indirim uygulanmaktadır.
Kimler tarafından verilen cezalar nelerdir?
İdari kurumlar (emniyet, sgk, belediye vs.) tarafından verilen cezalar, İdari Para Cezaları olarak adlandırılmaktadır. Adli para cezası ödenmediği takdirde hapis cezası ile sonuçlanabilecek bir sürece neden olabilir.

İdari para cezası ödenmediğinde hapis cezasına çevrilir?​

Mahkemeler tarafından verilen para cezaları ödenmediğinde hapis cezasına çevrilir, idari para cezaları ödenmediğinde yalnızca icra-haciz işlemleri yapılabilir. İdari para cezası ödenmediğinde borçlunun hapse girmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

Bu durumda idari para cezasının iptali gerekir?​

İdari para cezası ile birlikte ayrıca bir yaptırım kararı da verilmişse, örneğin para cezasıyla birlikte ayrıca işyerini kapatma cezası verilmişse, görevli mahkeme İdare Mahkemesi olmaktadır. Bu durumda idare mahkemesine işlemin iptali için dava açılması gerekir.
 
Geri
Üst