- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Temerrüt nedeniyle tahliye davası ne zaman açılır?
Temerrüt nedeniyle tahliye davası, kiralanan şeyin niteliğine göre belirlenen en az 10 veya 30 gün olarak belirlenebilecek sürelerin bitimini müteakip açılmalıdır. Belirtilen süreler dolmadıkça dava hakkı da doğmaz. Süresinde açılmayan davanın reddedilmesinden sonra aynı ihtara dayanılarak yeniden dava açılabilir.Açılacak olan tahliye davasında, kiracıya tebliğ edilen ihtarnamede belirtilen 30(otuz) günlük süre içerisinde muaccel olan kira bedelleri ödenmez ise kira döneminin sonu beklenmeksizin temerrüt nedeni ile tahliye davası açılabilir.
Tahliye talepli icra takibi haklı ihtar yerine geçer mi?
Belirtmemiz gerekir ki kiracıya yapılan icra takibi, temerrüt bildirimi vs. gibi ihtarlar da iki haklı ihtar nedeniyle tahliye için haklı ihtar olarak kabul edilir.Temerrüt nedeni ile tahliye davası ne kadar sürer?
Temerrüt nedeni ile tahliye davası ne kadar sürer?Kiracı tüm borcu ödemediği takdirde temerrüt nedeniyle kira sözleşmesi bitecektir. Otuz (30) günlük süre sadece konut ve çatılı işyerlerinde öngörülmüştür. Bunlar dışındaki kiralananlarda temerrüt nedeniyle tahliye için yalnızca on (10) günlük süre verilmesi yetecektir.
Temerrüt nedeniyle tahliye nedir?
Temerrüt nedeniyle tahliye nedir?Temerrüt nedeni ile tahliye davası açılabilmesi için kiracı ihtarnamenin tebliğinden itibaren verilen süre içerisinde geciken kira bedelini ödemez ise kira döneminin sonu beklenmeden temerrüt nedeni ile tahliye davası açılabilir.
Temerrüt nedeniyle tahliye davası nerede açılır?
Kirasını ödemeyen kiracıya temerrüt nedeniyle tahliye davası Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılabiliyor. Davanın ihtar çekildikten sonra 30 gün içerisinde açılması gerekiyor.Temerrüt nedeniyle tahliye davasını kimler açabilir?
Kural olarak temerrüt nedeniyle tahliye davası açma hakkı sözleşmenin tarafı olan kiraya verene aittir. Temerrüt (herhangi bir sebebe dayanmaksızın borcu ödememekte direnme) ihtarı genellikle akdin tarafı kiraya veren tarafından gönderilir. Kiraya veren adına vekili aracılığıyla da ihtarname gönderilir.Temerrüt nedeniyle tahliye davası hangi mahkemede açılır?
Temerrüt nedeniyle tahliye davası hangi mahkemede açılır?Kiracı tahliyesi davasında görevli mahkeme Kira sözleşmesine dayanan her türlü, tahliye, sözleşmenin feshi veya tespit davaları ve bu davalarla birlikte açılan alacak, tazminat davalarında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesi’dir.
Temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?
Temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?Süre içerisinde ihtarname göndermesi ile kiracı temerrüde düşmüş olur. Kiralayan bu ihtar ile 30 günlük süreyi ve süre sonunda sözleşmeyi feshedeceğini belirtecektir. Ödenmeyen kira miktarının da ihtarnamede gösterilmesi gerekmektedir. Belirlenen sürelerin bitmesi ile tahliye davası açılabilecektir.