- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Temel tedarik zinciri kararları nelerdir?
Temel tedarik zinciri yönetim süreçleri arasında satış ve operasyon planlama, talep ve sipariş yönetimi, stratejik iş planlaması, üretim, stok yönetimi, depo yönetimi ve sevkiyat yer almaktadır. Söz konusu zincir yönetiminin verimli araçlarla en doğru şekilde yapılması halinde şirket büyüyecek ve kar oranı artacaktır.Tedarik zinciri performansının ana itici güçleri nelerdir?
Araştırmacılar, tedarik zinciri performansının değerlendirilmesinde temel başlık olarak; maliyet (kaynak), müşteri memnuniyeti (çıktı) ve esneklik kavramlarını kullanmışlardır.
Tedarik zinciri Küreselleşme nedir?
Küresel tedarik zinciri, ürünün üretim aşamasından tüketiciye ulaşana kadarki süreci kapsıyor ve bu süreçteki operasyon ağını ifade ediyor. Zincirdeki halkalar, bileşenlerin imalatı, iş gücü arzı ve malların lojistiğini içeriyor.
Tedarik zincirinde kullanılan bilgi sistemleri nelerdir?
Tedarik zincirinde bilginin analiz edilmesi ve paylaşıl- ması için yaygın olarak kullanılan teknolojiler; Elektronik Veri Değişimi (EDI), İnternet, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Tedarik Zinciri Yönetimi Yazılımı ve Radyo Frekanslı Kimlik Tanımlamadır (RFID).Tedarik zinciri elemanı ne iş yapar?
Tedarik zinciri yöneticileri malların üreticilerden tedarikçilere ve daha sonra müşterilere ulaştırılmasından ve bu süreçteki işlemlerden sorumlu kişilerdir. Tedarik zinciri yöneticisi doğru miktarda malın ya da ürünün doğru zamanda doğru kişilere depolardan ulaştırılmasını koordine etmekten sorumludur.
Tedarik zinciri gelişim aşamaları nelerdir?
Tedarik zinciri yönetimini oluşturan süreçler