AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Temel oryantasyon nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Temel oryantasyon nedir?​

Temel oryantasyon sürecinde kurumun hedeflerini, misyonunu, vizyonunu ve fiziki yapısını aktararak kurumun tanıtımı yapılıyor ve sosyal haklar, özlük hakları gibi çalışana sağlanan imkanlar detaylı şekilde aktarılıyor.
Oryantasyon nedir örnekleri?
Oryantasyon Sözlük Anlamı Tanımı “yönelme; çevre şartlarına uydurma veya uyma, alışma; yeni bir çevreye alıştırma programı” anlamındaki bu fransızca kelime için kurulumuz, alıştırma ve uyum karşılıklarını önermektedir. Örnek: Akademi istanbul, öğrencileri için abd’de alıştırma (uyum) gezileri de düzenliyor.

Insan kaynakları oryantasyon nedir?​

Yönlendirme, kılavuzluk etme anlamlarını taşıyan ve Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi olan oryantasyon ile işe yeni başlayan çalışanların işin gerektirdiği tutum ve bilgileri edinmeleri, düşünsel ve/veya bedensel becerileri kazanmaları, bu şekilde en kısa zamanda kendilerini önemli hissederek kuruma …
Akademik Oryantasyon dersi nedir?
Dersin genel içeriği: Meslek Yüksekokulunu, kampüsü, akademik birimleri, idari birimleri, öğrenci kulüplerini tanıtmak; Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği, Yükseköğretim Kanunu, Plato Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hakkında bilgi verme, öğrencileri akademik, sosyal ve kültürel konularda …
Oryantasyon kelime anlamı olarak yönlendirme yapmak, kılavuzluk etmek anlamına gelir. Kelimenin kökeni Fransızcadır. Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi oryantasyondur. İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir.
Oryantasyon eğitiminin amacı nedir?
Oryantasyon eğitiminin amacı, çalışanın aklındaki sorulara cevap bularak kuruma hızla alışmasını sağlamaktır. İşin yapısını, işlevini, kurumun iş çevresini öğreterek yapacağı işin önemini, hak sorumluluk ve kurum kültürü ile aidiyet hissine sahip olmasını amaçlar.

Oryantasyon programında ne yapılır?​

Iyi bir oryantasyon nasıl olmalı?
İşte İnsan Kaynakları uzmanları için doğru oryantasyon ipuçları:

Oryantasyon eğitiminde neler yapılır?​

Oryantasyon eğitimi nasıl yapılır?
Oryantasyon süreci nasıl olmalı?
İşte İnsan Kaynakları uzmanları için doğru oryantasyon ipuçları:
- Plan yapın. Yeni çalışana doğru oryantasyon vermenin ilk adımı plan yapmaktan geçiyor.
- Çalışanı bekletmeyin.
- Oryantasyon öncesi çalışanı bilgilendirin.
- Çalışanların rahat etmesini sağlayın.
- Dürüst olun.
- Çalışanların hemen işe koyulmasını beklemeyin.
Halk Eğitim oryantasyon kursu ne işe yarar?
Usta öğretici oryantasyon kursu, Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin derse girebilmeleri ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla açılan programdır.

Geri