AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Temel gunluk yasam aktiviteleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Temel günlük yaşam aktiviteleri nelerdir?​

Bu zaman diliminde her bireyin karşılanması gereken günlük yaşam aktiviteleri bulunmaktadır. Bunlar sırası ile; güvenli çevrenin sağlanması , iletişim, solunum, beslenme, boşaltım, kişisel temizlik ve giyinme, beden ısısının kontrolü, hareket, çalışma ve eğlenme, cinselliği ifade etme, uyku ve ölümdür.

Aktiviteler nelerdir?​

İşte gittiğiniz bölgeleri taçlandıracak, unutulmaz kılacak ülkemizde yapılabilecek en popüler 16 aktivite:
- Kapadokya Balon.
- Ölüdeniz Yamaç Paraşütü (Paragliding), Fethiye.
- Kitesurf, Gökova.
- Rafting (Çoruh, Köprüçay, Saklıkent)
- Jeep Safari.
- Dalış, Kaş
- Dalyan Sazlıklar Arasında Yolculuk.
- Mavi Yolculuk.
Günlük yaşam aktiviteleri ölçekleri nelerdir?
Günlük Yaşam Aktiviteleri Ölçeği Ölçek; hareket, boşaltım, yıkanma, giyinme, tuvalet ihtiyacı ve beslenme aktivitelerinden oluşmaktadır (12,13). Her bir aktivite “bağımlı, kısmen bağımlı, bağımsız” olarak değerlendirilir.

Evde eğlenmek için ne yapmalıyız?​

Senin için düşündüğümüz aktivite önerileriyle evde kaldığın günleri daha eğlenceli ve unutulmaz hale getirebilirsin.

Barthel indeksi ne için kullanılır?​

Bartel günlük yaşam aktiviteleri indeksi, bireyin günlük yaşam aktivitelerindeki performansını ölçmek için kullanılan bir değerlendirme ölçeğidir. 10 alandaki günlük yaşam aktiviteleri değerlendirilir.
Barthel günlük yaşam ölçeği nedir?
Barthel indeksi; 10 maddeden oluşan, fonksiyonel sakatlıkta yaygın olarak kullanılan, bireyin günlük yaşam aktivitelerindeki performasını ölçmek için kullanılan bir ölçektir. Bu indeksin ortaya çıkış amacı bireyin günlük işlerinde ne kadar bakıma ihtiyacı olduğunu ölçmektir.
GYA ölçeği Katz ve ark. (12) tarafından 1963 yılında geliştirilmiş, Türkçe tercümesi Yardımcı (13) tarafından yapılmıştır. Ölçek; hareket, boşaltım, yıkanma, giyinme, tuvalet ihtiyacı ve beslenme aktivitelerinden oluşmaktadır (12,13). Her bir aktivite “bağımlı, kısmen bağımlı, bağımsız” olarak değerlendirilir.

Geri