Temel Dalga kilavuzlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Temel Dalga kılavuzları nelerdir?​

Dalga kılavuzu, elektromanyetik (kısaca EM) veya ses dalgalarının taşındığı ve yönlendirildiği yapılardır. Optik bölgedeki EM dalgalara tam iç yansıma prensibine bağlı kılavuzluk eden optik lifler yaygın olarak kullanılan dalga kılavuzlarındandır.
Dalga modu nedir?
Normal bir iletim hattının uzunluğu boyunca, hem elektrik hem de manyetik alanlar, dalga hareketinin yönüne diktir. İletim yönünde ala bileşeni bulunmayan konuma, asal mod veya TEM ( Transverse Electric ve Magnetic ) mod denir . Bu dalga yayılımı modu, sadece iki iletkenin bulunduğu yerde mevcut olabilir.

TM dalga nedir?​

Elektromanyetik dalgalarda elektrik ve manyetik alanlar birbirlerine daima diktir. Eğer elektrik alan yayılma yönünde ise buna E-dalga ya da TM-dalga (Transverse Magnetic) denir.
Optoelektronik cihaz nedir?
Optoelektronik cihaz temelde ışık içeren bir elektronik cihazdır. Bu cihaz askeri hizmetler, telekomünikasyon gibi birçok optoelektronik uygulamasında bulunabilir. otomatik erişim kontrol sistemleri ve tıbbi cihazlar.
Suyun üstünde görülen daireler, farklılaşan çöküntüler, oluşan sırtlar bir mekanik dalganın örneğidir. Mekanik dalgalar elastik ortamlarda titreşimler yayılmasıyla ortaya çıkar. Mekanik dalgalar, maddeyi taşıma şekli için kullanılan bir dalga çeşididir. Bu dalgalar hem boyuna hem de enine dalgaları içermektedir.
Elektromanyetik dalga teorisi nedir?
Elektromanyetik dalga denklemi, elektromanyetik dalgaların bir ortam boyunca ya da bir vakum ortamı içerisinde yayılmasını açıklayan, ikinci dereceden bir kısmi diferansiyel denklemdir.

Fotonik bölümü mezunları ne iş yapar?​

Bölüm mezunları uzmanlaşma alanlarına göre, sağlık, savunma, enerji, aydınlatma ve iletişim gibi sektörlerde Ar-Ge faaliyetleri yürüten, üretim yapan, hizmet veren, kamu veya özel, ulusal veya uluslararası kuruluşlarda iş olanakları bulabilir ve araştırma ve eğitim veren akademik kurumlar ve üniversitelerde görev …
Optoelektronik nedir nerelerde kullanılır?
CD ve DVD çalarlar, LED ve lazerler, dijital kamera ve fotoğraf makineleri, LED ekranlar ve fiber optik kablolar bu teknoloji sayesinde hayatımıza giren ürünlerden bazıları. Işık teknolojisinde elektron ve ışık birlikte kullanılır.

Su dalgaları elektromanyetik dalga mı?​

Buna göre elektromanyetik dalgalar enine, ses dalgaları boyuna dalga sınıfına girmektedir. Deprem, yay ve su dalgaları hem enine hem de boyuna dalga sınıfına girmektedir.

Geri