Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tembellik hastaligi nasil yenilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tembellik hastalığı nasıl yenilir?​

İşte üzerinizdeki miskinliği atmanızı sağlayacak 7 adımda tembellikten kurtulmanın yolları.
- Başarısızlıktan korkmayın.
- Zamana değil göreve odaklanın.
- Net bir hedefiniz olsun.
- Yapılacaklar listesi oluşturun.
- Gereksiz yere söz vermeyin.
- Ruhsal olarak iyi hissedin.
- Gününüzü planlayın.

Tembelliğin sebebi nedir?​

Tembelliğin sebebi nedir?
Tembellik nedenleri, pek çok farklı etkenden kaynaklanabilmektedir. Bu nedenler psikolojik olabileceği gibi fiziksel de olabilmektedir. Örneğin; bireyin yaşamış olduğu önemli bir kayıp, yas, yaşamış olduğu travmalar psikolojik tembellik nedenleri olarak gösterilebilmektedir.

Tembellikle nasıl baş edilir?​

Tembellik zincirini kırmanın 10 yolu
- 1.10 dakikalık alarm kurun.
- Ertesi güne basit bir görev bırakın.
- 3. Egzersiz yapın.
- Çalışma ortamınızı değiştirin.
- Bir ortak bulun.
- Giyinin.
- 7. Yüzleştiğiniz problemleri yazın.
- 8. Düşündüğünüz şeyleri yapın.

Atalet dönemi ne demek?​

Atalet dönemi ne demek?
– İşsizlik ya da işsiz kalma, – İşlemezlik, Bu anlamları üzerinden cümlede ya da tek başına amaca uygun farklı yerlerde değerlendirebilirsiniz.

Tembellik nasıl bir hastalıktır?​

“Kronik yorgunluk, son dönemlerin en yaygın hastalıklarından biri. Saatlerce dinlenmiş olmak, hiçbir şey yapmazken bile sürekli aynı duyguyu hissetmek üstelik aylarca… Kimileri için çok tanıdık olan bu durum bazıları için tembellik olarak yorumlansa da bu tablo kronik yorgunluk sendromundan başkası değildir.

Tembellik ne anlama geliyor?​

Tembellik ne anlama geliyor?
Tembellik nedir TDK? sf. 1. İş görmeyi, çalışmayı sevmeyen, çaba göstermekten, sıkıntıdan kaçan (kimse), üşengeç: “Tembeller ve işsizler daha çok yorulurlar.” -A.

Tembel insan nasıl anlaşılır?​

Genel olarak bakıldığında tembellik belirtileri ise; bazı işlerini erteleme, sıklıkla hata yapma, işe ya da vakitli olarak gidilmesi gereken yerlere geç kalma, izin almadan ya da hastalık gibi bahaneler ile işe gitmeme, ilişkilerde bozulma, sebepsiz işi bırakma yönelimi, yapması gereken önemli işler yerine gereksiz …
 
Tembellik hastalığından kurtulmanın yolları hakkında verilen 7 adımda oldukça etkili stratejiler bulunmaktadır. Bu adımları detaylandırmak gerekirse:

1. **Başarısızlıktan korkmayın:** Korkularınıza meydan okuyun ve denemekten çekinmeyin. Başarısızlık sizi durdurmasın, aksine ders çıkarmanıza yardımcı olsun.

2. **Zamana değil göreve odaklanın:** Belirlediğiniz görevlere odaklanarak zamanınızı verimli bir şekilde kullanın. Çevrenizdeki zaman hırsızlarına dikkat ederek önemli işlere öncelik verin.

3. **Net bir hedefiniz olsun:** Hedef belirlemek, motivasyonunuzu artırır ve sizi odaklanmaya teşvik eder. Hedeflerinizi net bir şekilde belirleyin ve adım adım ilerleyin.

4. **Yapılacaklar listesi oluşturun:** Günlük, haftalık veya aylık olarak yapılacaklar listenizi hazırlamak, size işleri düzenli bir şekilde takip etme imkanı sağlar.

5. **Gereksiz yere söz vermeyin:** Hayır demeyi öğrenin ve zamanınızı verimli kullanmak adına gereksiz aktivitelere evet demekten kaçının.

6. **Ruhsal olarak iyi hissedin:** Kendinize zaman ayırın, kendinizle ilgilenin ve ruhsal olarak iyi hissetmek için yapıcı aktiviteler yapın. Mutlu ve enerjik olmak tembellikle mücadelede önemlidir.

7. **Gününüzü planlayın:** Günlük rutinlerinizi belirleyerek gün içinde yapmanız gereken işleri planlayın. Bu şekilde zamanınızı daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Tembellikle baş etme yolları arasında öne çıkan bazı stratejiler ise:

- **10 dakikalık alarm kurmak:** Odaklanma sürenizi artırmak için 10 dakikalık sürelerde yoğunlaşma egzersizleri yapabilirsiniz.

- **Ertesi güne basit bir görev bırakmak:** Her gün ufak da olsa bir hedef belirleyerek daha motive olabilir ve tembellikten kurtulabilirsiniz.

- **Egzersiz yapmak:** Fiziksel aktivite sizi canlandırabilir ve enerjinizi artırabilir.

- **Çalışma ortamınızı değiştirmek:** Sıkıldığınızda çalışma ortamınızı değiştirerek motive olabilirsiniz.

- **Bir ortak bulmak:** Birlikte çalışabileceğiniz bir destek bulmak, motivasyonunuzu artırabilir.

- **Giyinmek:** Evdeyseniz bile kendinize bakmak ve giyinmek, sizi iş yapmaya teşvik edebilir.

- **Yüzleştiğiniz problemleri yazmak:** Problem analizi yaparak sorunlarınıza odaklanabilir ve çözüm yolları bulabilirsiniz.

- **Düşündüklerinizi yapmak:** Zihninizde planladığınız işleri gerçekleştirmek, sizi harekete geçirebilir.

Tembel insanları anlamak için belirtilerine dikkat etmek önemlidir. Genel olarak tembellik belirtileri olarak şu unsurlar öne çıkabilir:

- İşlerinizi ertelemek
- Sıklıkla hata yapma
- İşe geç kalma veya izinsiz olarak işe gitmeme
- İlişkilerde bozulma
- Sorumlulukları yerine getirmemek

Bu belirtilerden bir veya birkaçını fark ediyorsanız, tembellikle mücadele edebilmek için öncelikle kendinizi ve alışkanlıklarınızı değerlendirmeniz önemlidir. Eksikliklerinizi belirleyerek adım adım değişim sürecine geçebilirsiniz.
 
Geri
Üst