AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tembel Mantısı (Hiç Bu Kadar Kolay Mantı Görmediniz)

theking

Yeni Üye
Tembel Mantısı (Hiç Bu Kadar Kolay Mantı Görmediniz) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
İçi için;
200 gram kıyma
1 tane soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Tencerenin sosu için:
2 tane domates
1 tane soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Cay kaşığı ucuyla tuz karabiber
2 su bardağı su
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt

Tembel Mantısı (Hiç Bu Kadar Kolay Mantı Görmediniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu yapalım kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan hamur olacak bana yarım su bardağı su yetti ancak siz kıvamını ayarlayana kadar şu ekliye bilirsiniz. Hamurumuzu yaptıktan sonra üstünü kapattım 15-20 dk dinlendire biliriz.
O orta tenceremize sosumuzu yapalım domates, soğan, sarımsak rendeleyelim tencereye koyalım 1 su bardağı su ekleyelim başka malzemeleride ekleyelim 1 taşım kaynatalım altını kapatalım.
İçimizide yapalım kıymayı kabımıza alalım soğanı ince doğrayalım tuzu, karabiberi ekleyelim elimizle uygunca yoğuralım.
Beklettiğimiz hamurumuzu iki kesime bölelim birini ince açalım kıymamızı her yerine yayalım sonra rulo halinde saralım detaylı fotoğraf paylaştım oradanda ilerleyebilirsiniz.
Rulo halinde sardığımız hamurumuzu 3 parmak kalınlığında keselim soslu tenceremizin içinde dizelim.
Diğer hamuruda bu türlü yapalım tencereye dizelim, kalan 1 şu bardağı suyu dökelim hamurumuz pişene kadar pişirelim 25 dk pişiyor lakin siz denetim ederek pişirin.
Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin Anlatımı biraz uzun olsada çok kolay bir mantı bir o kadarda lezzetli yapan bir daha yapmak isteyecek deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Tembel Mantısı (Hiç Bu Kadar Kolay Mantı Görmediniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri