SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ (100ml)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
3 su bardağı un (Aldığı kadar)
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarinimizi eritiyoruz. Soğuyunca uygun bir kaba alıp, sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
Daha sonra öbür materyallerin hepsini sırasıyla ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Misket büyüklüğünde modüller alıp, elimizde yuvarlıyoruz ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tembel Kurabiyesi (Az Materyal Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ (100ml)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
3 su bardağı un (Aldığı kadar)
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarinimizi eritiyoruz. Soğuyunca uygun bir kaba alıp, sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
Daha sonra öbür materyallerin hepsini sırasıyla ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Misket büyüklüğünde modüller alıp, elimizde yuvarlıyoruz ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tembel Kurabiyesi (Az Materyal Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı