Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tembel Kurabiyesi (Az Malzeme Artı Kıyır Kıyır Tat)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ (100ml)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
3 su bardağı un (Aldığı kadar)

Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarinimizi eritiyoruz. Soğuyunca uygun bir kaba alıp, sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
Daha sonra öbür materyallerin hepsini sırasıyla ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Misket büyüklüğünde modüller alıp, elimizde yuvarlıyoruz ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tembel Kurabiyesi (Az Materyal Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst