AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TEMA Vakfinin faaliyetleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

TEMA Vakfının faaliyetleri nelerdir?​

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışmaktadır. Türkiye’nin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütmektedir.

TEMA Vakfı paraları nereye gidiyor?​

TEMA Vakfı paraları nereye gidiyor?
Evet, bu defa da TEMA’ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.

TEMA Vakfı e sertifika ne zaman gelir?​

Elektronik sertifika; ödeme yapıldıktan sonra, belirtilen e-posta adresine e-posta aracılığıyla PDF formatında en geç 1 iş günü içerisinde gönderilecektir. Adresinize kargo aracılığıyla basılı bir sertifika gönderilmeyecektir.

TEMA vakfının amacı nedir?​

TEMA vakfının amacı nedir?
Vakfın öncelikli hedefi ulusumuza, onun temsilcilerine, siyasi partilere ve hükümetlere, resmî ve özel kuruluşlara, eğitim kurumlarına, basın yayın organlarına; toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarını ve ülkemizin çöl olma tehlikesini anlatmaktır.

TEMA vakfının görevleri nelerdir maddeler halinde?​

Hedefleri; topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadele edilebileceğini göstermek, tehlikeye dikkat çekmek, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesini sağlamaktı.

TEMA Vakfının çalışmaları insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?​

TEMA Vakfının çalışmaları insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?
Erozyonla mücadele ederek bizleri ve toprağın aşınmasını mani olmaktadır. Bu da insan yaşamına olumlu etki sağlar. TEMA vakfı, ağaçlandırma yaparak insanlara ve hayvanların daha temiz hava solumasında önemli rol oynar. Ağaçlandırma yaparak çığ vb. doğal afetlerin tehlikesini azaltır.

TEMA Vakfı güvenilir mi?​

açık açık platformunda verilen bilgiler ışığında güvenilir bir stk’dır kendileri. normalde çalışmayan başarılı öğrencilere burs vermesi gerekirken, arş gör, öğr gör olmuşlara, eğer master doktora vs devam ediyorsa burs vermeye devam ediyor.

TEMA Vakfı Hangi Bakanlığa Bağlı?​

TEMA Vakfı Hangi Bakanlığa Bağlı?
Hatıra Ormanı Tarım ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü ile TEMA Vakfı arasında bir protokol düzenlenmiştir.

Tema devlete bağlı mıdır?​

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, 11 Eylül 1992 tarihinde İstanbul’da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır.

TEMA Vakfı ne kadar ağaç dikmiştir?​

TEMA Vakfı ne kadar ağaç dikmiştir?
TEMA Vakfı Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi,” TEMA Vakfı 15 yıldan bu yana, başta Halkımız ve 300.000’ni aşkın Gönüllümüz olmak üzere İş Dünyası, Silahlı Kuvvetler, Milli Eğitim Bakanlığı, özel ve kamu kurum kuruluşlarının desteği ile 4.795 ha alanda 4.713.575 adet fidan dikti.

Temanın açılımı nedir?​

Açılımı “Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı” olan TEMA Vakfı 11 Eylül 1992’de İstanbul’da kurulan çevre dostu bir vakıftır. Bu vakfın liderleri Hayrettin KARACA ve Nihat GÖKYİĞİT olarak karşımıza çıkar.

TEMA vakfının çalışmaları insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?​

TEMA vakfının çalışmaları insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?

Temanın misyonu nedir?​

Tema’nın çalışmaları ve çevre bilincinin gelişmesi açısından ne gibi sonuçlar doğurur?​

Tema’nın çalışmaları ve çevre bilincinin gelişmesi açısından ne gibi sonuçlar doğurur?
TEMA Vakfı her yaştan gönüllü çalışanıyla Türkiye’nin dört bir yanına ağaç dikerek küçük ormanlar oluşturur. Böyle bir ağaçlandırma aktivitesine katılmış vatandaşın hem doğa sevgisi hem de çevre bilinci artar. Kendi ağaçlarını dikmiş olmanın ve ülkesine faydalı olmanın mutluluğu insanları daha da bilinçli kılar.
 
TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışmaktadır. Türkiye'nin doğasını koruma hedefiyle ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütmektedir. Vakfın çalışmaları, toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarını ve ülkenin çöl olma tehlikesini anlatarak toprağa sahip çıkmayı vurgulamaktadır.

TEMA Vakfı'nın topladığı bağışlar (vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılmaktadır. Bu sayede vakfın yürüttüğü projelere finansal destek sağlanmaktadır.

E-sertifika işlemi, ödeme yapıldıktan sonra belirtilen e-posta adresine PDF formatında en geç 1 iş günü içerisinde gönderilmektedir. Fiziksel bir sertifika gönderilmemektedir.

TEMA Vakfı'nın çalışmaları insan yaşamını pozitif yönde etkilemektedir. Erozyonla mücadele ederek toprağın aşınmasını engeller, ağaçlandırma yaparak daha temiz hava sağlar ve doğal afetlerin etkilerini azaltır.

Vakfın hedefleri arasında toprak erozyonu ve çölleşme ile mücadele etmek, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadeleyi devlet politikası haline getirmek bulunmaktadır.

TEMA Vakfı, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı olarak bilinmektedir ve çevreci bir vakıftır. Bağımsız olarak faaliyet göstermektedir ve bağışlar üzerinden destek alır.

TEMA Vakfının amacı, toprağımızı koruyarak çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir yaşam sağlamaktır. Ayrıca çevre bilincinin artırılması ve insanları doğaya karşı sorumlu bir tutum almaya teşvik etmek de vakfın misyonu arasındadır.

Vakfın yaptığı çalışmalar ve ağaçlandırma faaliyetleri, çevre bilincinin gelişmesine olumlu katkı sağlar. İnsanların doğaya olan saygısı ve sorumluluğu artar, ağaçlandırma etkinliklerine katılan bireyler doğa sevgisi ve çevre bilinci kazanır. Bu da toplumun daha duyarlı ve çevreye karşı daha sorumlu olmasını sağlar.
 
Geri
Üst