AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TEMA Vakfı'nın etkinlikleri nedir?

haberci

Yeni Üye
tema vakfının faaliyetleri nelerdir?
TEMA Vakfı'nın etkinlikleri
1 Ağaclandırma
2 Kırsal kalkınma
3 Yasal calışmalar
4 Eğitim calışmaları
5 Uluslararası calışmalar
6 Teşkilat calışmaları

TEMA Vakfı, doğayı korumak ve sürdürülebilir bir çevre için çalışmalar yapan önemli bir vakıftır. Vakfın faaliyetleri arasında şunlar bulunmaktadır:

1. **Ağaçlandırma:** TEMA Vakfı, toprak erozyonunu önlemek, ormansızlaşmayı engellemek ve doğal yaşam alanlarını korumak amacıyla ağaçlandırma projeleri yürütmektedir. Bu projeler sayesinde çeşitli bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirilmekte ve yeşil alanlar artırılmaktadır.

2. **Kırsal Kalkınma:** TEMA Vakfı, kırsal alanlarda doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasını desteklemektedir. Bu kapsamda tarım ve hayvancılık faaliyetlerini destekleyen projeler yürüterek kırsal kalkınmaya katkıda bulunmaktadır.

3. **Yasal Çalışmalar:** TEMA Vakfı, çevre ve doğa konularında yasal düzenlemelerin yapılmasını desteklemekte ve mevzuatın doğa dostu politikalarla uyumlu hale getirilmesi için çalışmalar yürütmektedir.

4. **Eğitim Çalışmaları:** TEMA Vakfı, gençler ve çocuklar başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerine yönelik çevre eğitimleri düzenlemektedir. Doğanın korunması, su ve enerji tasarrufu gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan eğitim programları düzenlenmektedir.

5. **Uluslararası Çalışmalar:** TEMA Vakfı, uluslararası platformlarda doğa ve çevre konularında farkındalık oluşturmak amacıyla uluslararası projelere katılmakta ve işbirlikleri yürütmektedir.

6. **Teşkilat Çalışmaları:** TEMA Vakfı, gönüllüler, destekçiler ve işbirliği yaptığı kurumlarla birlikte çalışarak doğa ve çevre konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı hedeflemektedir. Teşkilat çalışmaları sayesinde daha geniş bir kitleye ulaşarak doğa dostu uygulamaların yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

TEMA Vakfı'nın yukarıda belirtilen faaliyetleri doğanın korunması ve sürdürülebilir bir çevre için önemli adımların atılmasına katkı sağlamaktadır.

Geri