AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tema sahibi kimdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tema sahibi kimdir?​

Meyer, Hayrettin Karaca’dan “Şimdiye kadar hiç böylesine kişisel çıkar gütmeden, kendini insanlığın yararına çalışmaya adamış birine rastlamadım” diye bahsetmektedir. Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 11 Eylül 1992 yılında TEMA Vakfı’nı birlikte kurdular.
Tema’nın başında kim var?
Deniz Ataç, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmıştır.

TEMA Vakfı açılımı ne demek?​

TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
Tema’nın kuruluş amacı nelerdir?
Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve muteber bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır.

TEMA Vakfı Toprak Dede Kimdir?​

Hayrettin Karaca (4 Nisan 1922, Bandırma – 20 Ocak 2020, İstanbul), Türk sanayici ve çevre aktivisti. Babası Hocazade Halil Efendi, annesi Zehra Hanım olup her ikisi de Kırım muhaciri idi.
Karaca kime ait?
Karaca’nın sahibi ve kurucu Malatyalı Arif Karaca’dır. 47 sene önce İstanbul’da küçük bir cam atölyesinde temelleri atılan Karaca’nın başına 2006’da Fatih Karaca geçmiştir.

Ahmet Doğan Arıkan Kimdir?​

TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı A. Doğan Arıkan kimdir? 1949 Ankara doğumlu, 1971 ODTÜ mezunudur. Çalışma yaşamına 1972 yılında Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde sistem analisti olarak başlamıştır. Arıkan, evli ve üç çocuk babasıdır.
TEMA Bagislari nereye gidiyor?
Yani TEMA bugün değil öteden beri bağışların ağaca dönüşmesini Orman Genel Müdürlüğü ile yapıyor. Evet, bu defa da TEMA’ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.

TEMA vakfının görevleri nelerdir maddeler halinde?​

TEMA vakfının amacı topraktan geleni yine kirletmeden tekrar toprağa kazandırmaktır. Yani barış üzerine topraklarımızı verimli bir şekilde kullanmak, toprak altı ve üsttü canlı ve cansız varlıkları koruyarak doğal dengeyi ayakta tutmaktır.
Tema Nınçalışmaları çevre bilincinin Gelişmesiaçısından ne gibi sonuçlar doğurur?
Aşağıda TEMA Vakfı’nın çalışmalarının çevre bilincine etkileri sıralanmıştır: TEMA Vakfı halkı ağaçlandırma ve erezyonla mücadele konularında bilgilendirir ve halkta çevre bilinci, çevre sevgisi uyanmasına katkı sağlar. Böyle bir ağaçlandırma aktivitesine katılmış vatandaşın hem doğa sevgisi hem de çevre bilinci artar.

Temanın çalışmaları diğer canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler 5 sınıf?​

Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.
 
Geri
Üst