AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TEMA adim bagisi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

TEMA adım bağışı nasıl yapılır?​

‘ Dünyayı Kurtaran Adım’ projesine nasıl bağış toplayacaksınız? Öncelikle tüm sosyal çevrenize kısa bir e-posta gönderip yardımseverlik koşunuzdaki hedefinizden bahsedin. Onlara TEMA Vakfı’nın Dünyayı Kurtaran Adım Projesi yararına sizin adınıza bağış yapmaya ve dilerlerse de sizin gibi koşmaya davet edin.

TEMA Vakfı kime ait?​

Toprak Dede olarak tanınan Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı’nın kurucusudur.

TEMA Vakfı Erozyonla nasıl mücadele eder?​

TEMA Vakfı Erozyonla nasıl mücadele eder?
Hafta boyunca, TEMA Vakfı temsilcileri ve gönüllü sorumluları tarafından ülke genelinde Toprağa Saygı Yürüyüşleri düzenlenecek. Erozyonla mücadelede gönüllü faaliyetlerinin önemi vurgulanarak, verimli topraklar, yaşam veren su ve temiz bir hava için gönüllü olun çağrısı yapılacak.

TEMA Vakfı hangi alanda faaliyet göstermektedir?​

Vakfın ana faaliyet alanları nelerdir? TEMA Vakfı’nın ana faaliyet alanı Toprak’tır. Vakıf, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir.

Tema bağış ödemesi nasıl yapılır?​

İş Bankası hesaplarımıza şube kanalı ile elden nakit bağış yatırılırken masraf alınmaması için gişe görevlisine “TEMA Vakfı’na ‘NAR’ bağış ekranlarını kullanarak bağış yapmak istediğinizi” belirtebilir ve yukarıdaki tabloda yer alan “Gişeye Söylenecek Hesap İsmi”ni gişe görevlisi ile paylaşabilirsiniz.

TEMA Vakfına bağışlar nereye gidiyor?​

TEMA Vakfına bağışlar nereye gidiyor?
Evet, bu defa da TEMA’ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.

TEMA’nın çalışmaları ve diğer canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler?​

Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.

TEMA kuruluş amaçları nelerdir?​

TEMA Vakfı kuruluş amaçları; Tarım alanları, çayır ve meraları korumak, geliştirmek ve buraların amacı dışında kullanılmasını önlemek, Doğal varlıkların korunması ve bunların doğru şekilde yönetilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek ve destek vermektir.

TEMA kısaltmasının anlamı nedir?​

TEMA kısaltmasının anlamı nedir?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı

Merhaba! TEMA Vakfı'na adım bağışı yapmak oldukça kolaydır. Öncelikle, 'Dünyayı Kurtaran Adım' projesine bağış yapmak istediğinizi belirterek sosyal çevrenize e-posta gönderebilir ve onları bu önemli projeye destek olmaya davet edebilirsiniz. TEMA Vakfı'nın bu projeye yönelik çalışmalarını anlatarak, kendiniz adına bağış yapmalarını veya koşmaya katılmalarını teklif edebilirsiniz.

TEMA Vakfı, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın kısaltmasıdır. Kurucusu ise Toprak Dede olarak da tanınan Hayrettin Karaca'dır. Vakfın ana faaliyet alanı topraktır ve ülkenin en değerli hazinelerinden biri olarak kabul edilir.

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele için çeşitli faaliyetler düzenlemektedir. Bunlardan biri de Toprağa Saygı Yürüyüşleri gibi etkinliklerdir. Gönüllü faaliyetlerinin önemi vurgulanarak, verimli toprakların korunması, su kaynaklarının yaşatılması ve temiz bir çevrenin sağlanması için çalışmalar yürütülmektedir.

Bağış yapmak isteyenler, TEMA Vakfı'nın İş Bankası hesaplarına şube kanalı ile elden nakit bağış yapabilirler. Bu esnada, bağış yapmak istediklerini belirterek gişe görevlisinden yardım alabilirler. Bağışlar, Vakfın işleyiş giderleri dışında Tarım ve Orman Bakanlığı'na aktarılmaktadır.

TEMA Vakfı'nın kuruluş amacı, tarım alanları, çayır ve meraların korunması, doğal varlıkların yönetilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına destek olmak şeklinde özetlenebilir. Ayrıca, TEMA'nın çalışmaları olmasa veya azalsa, mikroorganizmalar, bitki ve hayvan türlerinin yok olmasıyla ekosistem döngüsü bozulabilir ve temiz suya ulaşımımız olumsuz etkilenebilir.

TEMA Vakfı'nın önemli bir görevi de doğal varlıkların korunması ve ekosistemin dengesinin sağlanmasıdır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar, diğer canlı türlerinin yaşamlarını olumlu yönde etkilemekte ve biyoçeşitliliğin korunmasına katkı sağlamaktadır.

TEMA Vakfı'na destek vermek için adım atarak, doğal varlıkların ve gelecek nesillerin yaşam alanlarını korumaya katkıda bulunabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Bağış yapma konusunda başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri