Telli Pilav Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Telli Pilav nasıl yapılır
Resimli Telli Pilav yapılışı


Telli Pilav icin gerekli malzemeler

100 gr tel kadayıf
2 su b pirinc
1 adet havuc
1 corba k kuş uzumu
1 corba k dolmalık fıstık
tarcın,karabiber
2 corba k tereyağı
1 su bet suyu
tuz

imagestellipilavtarifiresimli5ad409e3ea9bf

Yapılışı

Tencereye pilav icin tereyağı ve sıvıyağ alınır once 1 corba kaşığı dolmalık fıstık kavrulurfıstıklara 2 su bardağı pirinc de eklenir, kavrulmaya devam edilirBu arada 1 adet havuc da rendelenir, uzerine uzum ve tarcın eklenirBir guzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir Suyu ayarlanırpilav suyu cekinceye kadar pişirilirbu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, uzeri icin biraz ayrılırpişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınıruzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede uzeri kızarana kadar pişirilirDışı cıtır cıtır kadayıf ici nefis bir pilav

AlıntıOktay Usta
 
Geri
Üst