AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Televizyonun Yararları Nelerdir

haberci

Yeni Üye
Televizyonun Yararları maddeler halinde
Televizyonun faydaları
Bütün teknolojik aletlerde olduğu gibi televizyonun da yararları ve zararları vardır Özet Olarak yararlarından bahsedecek olursak;
Dünyada olanlardan farkında olan etmede oldukça etkilidir
İnsanlara yeni bilgiler öğretir
Boş zamanları ölçmek için hoş bir araçtır
İnsanların düş gücünü geliştirir
Uygun ve faydalı kullanılırsa iyi bir eğitim aracıdır
Çocuğu düşünmeye tevşvik eder
Televizyonun eğitimi destekleyici, eğlendirici ve en önemlisi yaygın eğitim olarak kullanılması son derece yerindedir
Fakat televizyon izlemeyi fazla abartmamak gerekir Yoksa bu durumların tam aksi de gerçekleşebilir *

Televizyonun yararları maddeler halinde şu şekilde sıralanabilir:

1. Dünyada olanlardan haberdar olma: Televizyon, insanların dünyadaki gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayarak genel kültürlerini artırır.

2. Yeni bilgiler öğretme: Belgesel, haber ve eğitim programları sayesinde televizyon, izleyicilere sürekli olarak yeni bilgiler öğretir.

3. Boş zamanları değerlendirme: Televizyon, boş zamanları keyifli ve eğlenceli bir şekilde geçirmek için bir araç olarak kullanılabilir.

4. Düş gücünü geliştirme: Özellikle sanatsal ve edebi programlar, diziler ve filmler, izleyicilerin düş gücünü geliştirmelerine yardımcı olur.

5. Eğitim aracı olarak kullanım: Doğru içerikler izlendiğinde televizyon, görsel eğitim aracı olarak kullanılabilir ve bilgi edinme sürecini destekleyebilir.

6. Çocukları düşünmeye teşvik etme: Eğitici ve öğretici çocuk programları, çocukları düşünmeye teşvik ederek zihinsel gelişimlerine katkıda bulunabilir.

7. Eğitimi destekleme: Eğitim programları, belgeseller ve çeşitli yeni içeriklerle televizyon, eğitimin desteklenmesinde önemli bir rol oynayabilir.

Bu yararlar, televizyonun doğru ve dengeli şekilde kullanılması durumunda ortaya çıkar. Aşırı televizyon izlemek, sosyal etkileşimi azaltabilir, fiziksel aktivitelerden uzaklaştırabilir ve zihinsel olarak tükenmişlik hissi yaratabilir. Bu nedenle televizyon izleme alışkanlığını kontrollü bir şekilde sürdürmek önemlidir.

Geri