AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Televizyonun Yararları Nelerdir

haberci

Yeni Üye
Televizyonun Yararları maddeler halinde
Televizyonun faydaları
Butun teknolojik aletlerde olduğu gibi televizyonun da yararları ve zararları vardır Kısaca yararlarından bahsedecek olursak;
Dunyada olanlardan haberdar etmede oldukca etkilidir
İnsanlara yeni bilgiler oğretir
Boş zamanları değerlendirmek icin guzel bir aractır
İnsanların hayal gucunu geliştirir
Yerinde ve yararlı kullanılırsa iyi bir eğitim aracıdır
Cocuğu duşunmeye tevşvik eder
Televizyonun eğitimi destekleyici, eğlendirici ve en onemlisi yaygın eğitim olarak kullanılması son derece yerindedir
Ancak televizyon izlemeyi cok abartmamak gerekir Yoksa bu durumların tam aksi de gercekleşebilir

Televizyonun sağladığı faydaları maddeler halinde sıralayabiliriz:

1. **Dünyadaki Gelişmelerden Haberdar Olma:** Televizyon, günlük olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylar hakkında bizi bilgilendirir ve güncel haberleri takip etmemizi sağlar.

2. **Yeni Bilgiler Öğrenme:** Belgeseller, eğitici programlar ve haberler aracılığıyla televizyon, insanlara yeni bilgiler öğretir ve genel kültürlerini arttırır.

3. **Zamanı Değerlendirme ve Eğlence:** Boş zamanları değerlendirmek, eğlenmek ve dinlenmek için televizyon önemli bir araçtır. Farklı program türleriyle herkes kendine uygun bir şey bulabilir.

4. **Hayal Gücünü Geliştirme:** Televizyondaki filmler, diziler ve çizgi filmler insanların hayal güçlerini geliştirmesine yardımcı olabilir. Farklı hikayeler ve karakterler ile insanları düşünmeye ve yaratıcı olmaya teşvik edebilir.

5. **Eğitim Aracı Olarak Kullanım:** Eğitici ve öğretici programlar sayesinde televizyon, eğitim sürecine destek olabilir. Özellikle çocuklar için interaktif ve eğitici programlar öğrenmeyi eğlenceli hale getirebilir.

6. **Düşünmeye Teşvik:** Programlar ve belgeseller aracılığıyla insanların farklı kültürleri, düşünce tarzlarını ve bakış açılarını değerlendirmesine yardımcı olarak düşünmeye teşvik eder.

7. **Yaygın Eğitim:** Televizyon, toplumun geniş kesimlerine ulaşabilen bir medya aracıdır. Bu yüzden eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir platform olarak kullanılabilir.

Ancak, belirttiğiniz gibi televizyonun abartılı şekilde izlenmesi zararlı olabilir. Özellikle çocukların ve gençlerin televizyon karşısında geçirdiği süreye dikkat edilmesi ve dengeli bir şekilde kullanılması önemlidir. Ayrıca, içerik seçiminde de dikkatli olunması, eğitici ve öğretici programların tercih edilmesi sağlık açısından önemlidir.

Geri