AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Televizyonda hangi isletim sistemi daha iyi?

Editör

Yeni Üye

Televizyonda hangi işletim sistemi daha iyi?​

LG’nin webOS’u ve Samsung’un Tizen’i genellikle en iyi akıllı platformlar olarak kabul edilir. Hızlıdırlar ve en son uygulamaları barındırıyorlar. Ancak diğer işletim sistemlerine bir göz atmak için hala birçok neden vardır.

LG TV hangi işletim sistemi?​

LG TV hangi işletim sistemi?
webOS, Linux tabanlı olarak geliştirilen bir işletim sistemidir. webOS, Palm Pre-Palm Pixi telefonlarda, HP Veer ve LG’nin smart TV’lerinde kullanılmaktadır. webOS işletim sistemi Palm şirketi tarafından üretilmiştir.

Philips TV işletim sistemi nedir?​

Philips TV işletim sistemi nedir?
Hızlı ve sezgisel bir işletim sistemi olan SAPHI sayesinde Philips Smart TV’nizi keyifle kullanırsınız.

Tizen işletim sistemi TV nedir?​

Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV’ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir.

LG Android TV var mı?​

LG Android TV var mı?
LG webOS LG’nin webOS’u, genellikle LG akıllı TV’lerle birlikte verilen Linux tabanlı bir akıllı TV işletim sistemidir. Netflix, Hulu, Amazon Prime Video ve YouTube gibi popüler içerik akışı uygulamaları önceden yüklenmiş olarak gelir. WebOS’un USP’si sezgisel kullanıcı arayüzü olmuştur.

Philips 55pus7805 işletim sistemi nedir?​

Philips 55pus7805 işletim sistemi nedir?
Hızlı ve sezgisel bir işletim sistemi olan SAPHI sayesinde Philips Smart TV’nizi keyifle kullanırsınız. Tek bir düğmeyle net, simge tabanlı menüye erişimin keyfini çıkarın.

Akıllı televizyonlarda kullanılan işletim sistemi nedir?​

Tüm firmaların oranları ise sırasıyla şu şekilde; Samsung Tizen yüzde 21, LG WebOS yüzde 12, Android TV yüzde 10 , Roku TV yüzde 4, Firefox OS yüzde 2. Pastanın yüzde 50 gibi oldukça büyük bir kısmı bu işletim sistemlerinden hiçbiri ile gelmeyen, diğer akıllı televizyonlara ayrılıyor.

Android TV hangi markalarda var?​

Android TV hangi markalarda var?
Android işletim sistemli en iyi televizyonlar
- 1 – Sony KD-49XH8196 49”
- 2 – Philips 50PUS8505 50”
- 3 – Vestel 50UA9600 50”
- 4 – TCL 50P8M 50”
- 5 – Toshiba 43UA3A63DT 43”
- 6 – Skytech ST-5030US 50”
- 7 – Vestel 49UA9800 49”
- 8 – Beko Toronto 40 Gef 6955 B 40”

LG’nin webOS’u ve Samsung’un Tizen’i genellikle en iyi akıllı platformlar olarak kabul edilir. İkisi de hızlıdır ve en son uygulamaları barındırırlar. Ancak diğer işletim sistemlerine de göz atmak önemlidir.

LG TV'ler genellikle webOS işletim sistemini kullanır. webOS, Linux tabanlı bir işletim sistemidir ve LG'nin smart TV'lerinde kullanılır. Hızlı ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

Philips TV'ler ise genellikle SAPHI işletim sistemini kullanır. SAPHI, Philips Smart TV'lerde hızlı ve sezgisel bir deneyim sunar. Tek bir düğme ile net, simge tabanlı bir menüye erişim sağlar.

Samsung'un Tizen işletim sistemi ise açık kaynak kodlu ve Linux tabanlıdır. Akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilmiştir.

LG'nin Android TV'si bulunmaktadır. LG'nin webOS'unun yanı sıra Android TV'li televizyon modelleri de mevcuttur. Android TV, popüler içerik akışı uygulamalarını içeren geniş bir uygulama yelpazesi sunar.

Diğer yandan, Android TV işletim sistemine sahip televizyonlar arasında Sony, Philips, Vestel, TCL, Toshiba, Skytech gibi markalar bulunmaktadır. Android TV, bu markaların televizyonlarında kullanıcı dostu bir deneyim sunar ve geniş uygulama desteği ile dikkat çeker.

Geri