- Konu Yazar
Telefonumun kamerasından izleniyor mu?
Hayır, telefon kameraları normal koşullarda kimse tarafından izlenmiyor. Akıllı telefon üreticileri, aldıkları donanımsal ve yazılımsal önlemlerle bunun önüne geçiyor. Ancak bu durum herhangi bir açık olmadığı anlamına gelmiyor.Kameradan izlendiğini nasıl anlarsın?
Kameradan İzlenme Belirtileri- Gösterge Işığı Web kameranız çalıştığı zaman yanında minik bir ışık yanar.
- Farklı Kamera Davranışları Kullandığınız kamera en iyi görüntüleri yakalamak için hareket etme özelliğine sahip ise bu maddeye dikkat edebilirsiniz.
- Arka Plandaki Uygulamalar.
- Haberiniz Olmadan Depolanan Dosyalar.
Bilgisayara virüs bulaştığında ne yapmalıyız?
Eğer bilgisayarınızda bir virüs varsa bu 10 basit adımı uygulayarak virüslerden kurtulabilirsiniz:
- Adım: Bir virüs tarayıcı program indirip yükleyin.
- Adım: İnternet bağlantınızı kesin.
- 3. Adım: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
- Adım: Tüm geçici dosyaları silin.
- Adım: Virüs taraması yapın.
Telefonun hacklenmesi ne demek?
Mobil cihazın hacklenmesi, telefonun tamamen ele geçirilmesi anlamına gelmiyor. Hiç fark etmez, eğer herhangi bir veri isteğiniz dışında dışarıdan ulaşılır durumdaysa telefonunuz hacklenmiş demektir. Telefonunuzda donma sorunları olabilir.*# 21 ne demek?
*#21# Bu kodla aramalarınızın, mesajlarınızın ve diğer verilerinizin yönlendirilip yönlendirilmediğini öğrenebilirsiniz. Bilgilerin aktarıldığı yerler değil yönlendirme durumu gösterilir.Telefonum dinleniyor mu?
Cep telefonları akıllı cihazlar olması nedeniyle, kolayca dinlenebilir. Telefonlarının dinlenilmesi günümüzde oldukça mümkün bir durumdur. Telefon kullanıcıları telefonlarını dinlenilmesini önlemek için birçok farklı yöntem uygulayabiliyor.
Karantinaya alınan virüsler nasıl temizlenir?
Windows Defender’ı açıp, Tarama geçmiş sekmesine gidip, Karantinaya alınan tehditler’i seçip tüm öğeleri görüntüle ve ardından kaldır’ı tıklayarak bunları manuel olarak kaldırabilirsiniz.Format atmak virüsleri siler mi?
Hayır bilgisayarda virüs kalmaz. Format denilen işlemde sabitdisk, (hardisk), Usb disk gibi cihazların yüzeyinde dosyaların saklanabilmesi için uygun bölümlemeler oluşturulur.Android telefona virüs girerse ne olur?
Cep telefonundaki virüslerin verebileceği zararlar Telefona bulaşan zararlı bir yazılım verilerinizi paylaşabilir. Masum gibi gözüken bir cep telefonu uygulaması; fotoğrafları, videoları ve sosyal ağlardaki yazışmaları ifşa edip, kişiyi zor duruma düşürebilir. Kredi kartı bilgileri çalınabilir.