AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefonuma root atarsam ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Telefonuma root atarsam ne olur?​

Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar verebilirsiniz. Root işlemi Türkiye’de kanuni bir engel yok ama bazı ülkelerde bu işlem yasak olabilir. Root yapılmış bir telefona yazılımlar üreticiler tarafından otomatik gönderilmeyebilir (OTA Update).

PUBG Mobile root ne demek?​

Rooting, Android işletim sistemini kullanan telefon ve tabletlerin, sistemsel tüm kısıtlamalarını kaldırarak tam yetki ve erişimi sağlar.
Cihazı root etmek ne demek?
Root kelimesi, Windows işletim sisteminde karşılaştığımız Administrator’un karşılığıdır. Android telefona ve tablete root atma ise, Android kullanıcılarının telefon ya da tabletlerine yükledikleri uygulamalara tam müdahale yetkisi verir.

Root yapınca telefon sıfırlanır mı?​

Telefonun Root ettiğinde telefondan hiç bir şey silinmez. Sadece android işletim sisteminde daha yetkili bir kullanıcıya geçmiş olursun.

Root yapmak telefonu garanti dışına çıkarır mı?​

Root konusunda en sağlam elemanlardan biri olan ve SuperSU ile tanınan Chainfire, Android 6.0 ile birlikte artık root yetkisi almanın garanti dışı bırakmayacağını duyurdu!
Telefona ROM yüklemek garantiyi bozar mı?
Stock ROM eski de olsa üreticinin kendi ROM’u olduğu için garantiye etki etmiyor. Ayrıca istediğin zaman güncelleyebilirsin. Yüklemek için de root işlemine gerek yok. Ve bunun sonucunda garanti gider.

Telefona root etmek telefonu bozar mı?​

Root’lama işleminin telefonun garantisini ortadan kaldırdığını unutmamanız gerekiyor. Root işlemini geri almadığınız takdirde telefon üreticiniz, garanti talebinizi geri çevirebilir. Root’lamanın en önemli riski ise telefonun “tuğla” haline gelme, yani kullanılmaz hale gelme olasılığı.

Overclock garanti dışı bırakır mı?​

Evet garanti kapsamı dışına çıkar. Overclock son kullanıcıya ait birşeydir. Fazla voltaj verirseniz ürüne zarar vermiş olursunuz. Markalar bunu kullanıcı hatası olarak görür.

Geri