AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefonum baska sim kart kabul etmiyor ne yapmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Telefonum başka sim kart kabul etmiyor ne yapmalı?​

Android Telefon Başka Hattı Kabul Etmiyor, Nasıl Düzeltilir?
- İlk olarak telefonu açıp kapayın.
- Sim kartı ve bataryayı yerinden çıkarıp tekrar takmayı deneyin.
- Telefonu güvenli modda birkaç saat kullanın.
- Yeni Android sürümlerinde sim kartı telefon ayarlarından kapatmak mümkün.

Aramalar arasında geçiş yapılamıyor ne demek?​

Aramalar arasında geçiş yapılamıyor ne demek?
Kullanıcı bir numarayı ararken SIM 1 ve SIM 2 arasında geçiş yapamıyor. Bu durumda varsayılan telefon uygulaması üçüncü taraf bir uygulama olarak ayarlanmış olabilir veya Varsayılan arama SIM’i seçilmiş olabilir.

Sim kart hatası nasıl düzeltilir?​

Sim kart hatası nasıl düzeltilir?
Peki, Sim Kart Takılı Değil Hatası Nasıl Düzeltilir?
- Her şeyden önce telefonu yeniden başlatmayı deneyin.
- Sim kartı çıkarın.
- Telefonu yurt dışında aldıysanız IMEI numarasının kayıtlı olduğundan emin olun.
- Cihazın yazılımının güncel olduğundan emin olun.

Samsung telefon neden sim kartı okumuyor?​

Samsung Sim Kartı Görmüyor / Okumuyor Sim kartın algılanmaması, kullandığınız Samsung cihazın darbe almasından kaynaklı olabilir. Darbeye bağlı olarak yuvasından oynayan sim kartı yeniden takarsanız, muhtemelen sorun çözülecektir. Ancak süreklilik arz eden bir durum varsa, kartı okuyan çipler zarar görmüş olabilir.

Telefonumdan aranıyorum fakat bana çağrı düşmüyor ne yapmam gerekiyor?​

Telefonumdan aranıyorum fakat bana çağrı düşmüyor ne yapmam gerekiyor?
Özellikle Android 9.0 Pie işletim sistemi tabanlı bir cep telefonuna sahipseniz, Phone Dialer gibi bir mobil uygulama indirerek, gelen arama ekranı görememe sorununuzu çözebilirsiniz. Phone Dialer uygulamasını indirin. Gerekli kurulumu yapın ve izinleri onaylayın.

Sim kart hafızası ne kadar?​

Sim kart hafızası ne kadar?
Bu kod hem kart içinde kayıtlı, hem de kartın üzerinde yazılıdır. SIM kartlar, kişi listeleri, SMS mesajları gibi bazı verileri saklayabilirler. Çoğunun kapasitesi 32KB ile 128KB arasında değişir.

Başka sim kartı kabul etmeyen bir telefonla karşılaşmak gerçekten can sıkıcı olabilir. İşte bu sorunu çözebilmek için bazı adımlar ve öneriler mevcut. Öncelikle belirtmek gerekir ki, belirli durumlarda telefon donanımı ya da yazılımıyla ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. **Telefonu Açıp Kapayın:** Bu basit adım genellikle birçok sorunu çözebilir. Telefonunuzu kapatıp tekrar açarak başlayabilirsiniz.

2. **Sim Kartı ve Bataryayı Çıkarıp Takın:** Sim kartı ve bataryayı yerinden çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. Bazen bu basit işlem, bağlantı sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

3. **Güvenli Modda Kullanın:** Telefonunuzu güvenli modda başlatarak, üçüncü parti uygulamaların sim kartıyla ilgili soruna sebep olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

4. **Telefon Ayarlarından Kontrol Edin:** Yeni Android sürümlerinde, sim kartıyla ilgili bazı ayarların kapatılması mümkün olabilir. Ayarlar menüsünden sim kart durumunu kontrol edin.

Sim kart hatası durumunda ise şu adımları takip edebilirsiniz:

1. **Telefonu Yeniden Başlatın:** Öncelikle telefonunuzu yeniden başlatarak sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

2. **Sim Kartı Çıkarıp Takma:** Sim kartını çıkarıp bir kez daha yerine takmayı deneyebilirsiniz.

3. **IMEI Numarasını Kontrol Edin:** Eğer telefonu yurt dışından aldıysanız, IMEI numarasının kayıtlı olduğundan emin olun.

4. **Yazılım Güncellemesi:** Cihazınızın yazılımının güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler bazen böyle sorunlara çözüm olabilir.

Samsung telefonunuz sim kartı okumuyorsa, darbe almasından kaynaklı olabilir. Kartı yeniden takmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, kartı okuyan çiplerin zarar görmüş olabileceğini göz önünde bulundurun.

Gelen aramaları görememe sorunu için anlatılan yöntemi deneyebilirsiniz. Ayrıca, sim kart hafızası genellikle 32KB ile 128KB arasında değişir ve kişi listeleri, SMS mesajları gibi bazı verileri saklayabilir.

Umuyorum ki bu öneriler sorunlarınızın çözümüne yardımcı olur. Eğer sorun devam ederse, cihazınızın teknik servisine başvurmanızda fayda var.

Geri