AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefonu aramalara kapatma nasıl yapılır? [Tüm Operatörler]

haberci

Yeni Üye
Akıllı telefonlarda kullanım ihtiyaçlarına göre tasarlanan çeşitli özellikler mevcut. Genellikle varsayılan şekilde kapalı gelen bu işlevler, ara menülerde yer alıyor ve bu nedenle herkes tarafından bilinmiyor. Bunlardan birisi de telefonun açık olmasına rağmen aramaların gelmemesine yarayan çağrı kısıtlama özelliği. İşte
telefonu aramalara kapatma nasıl yapılır?
sorusunun cevabı.
Telefonu aramalara kapatma
Özelliğin ismi, akıllı telefonların kullanmış olduğu Android arayüzüne göre değişebiliyor. Ancak genellikle çağrı veya arama kısıtlama adlarıyla biliniyor. Aktif edildiğinde dışarıdan gelen tüm aramalar operatör farketmeksizin engellenebiliyor. Bu durumda arayan kişiye ”Aradığınız kişi şu anda görüşme kabul etmiyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” şeklinde bir mesaj gidiyor.
Kullanıcılar, özellik aktifken internete bağlanabiliyor. Ayrıca sadece gelen aramalar değil, giden, giden uluslararası, dolaşımdayken giden ve dolaşımdayken gelen aramalar da engellenebiliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi telefonların menülerinde yer alan bu özellik, çok nadir de olsa eski cihazlarda bulunmayabiliyor. Böyle bir durumda da operatörlerin resmi web sitelerindeki
çağrı kısıtlama kodları
nı telefonun
arama kısmına
yazarak özelliği aktif hale getirebilirsiniz.
Not: Aşağıdaki adımlar akıllı telefonların Android arayüzüne göre değişkenlik gösterebilir.
Adım 1:
Ayarlar
‘ı açın ve
Kablosuz Bağlantı ve Ağlar
sekmesine gidin.
Adım 2:
Alt kısımda
Başka ayar mı arıyorsunuz?
sorusunun hemen altında yer alan
Arama Ayarları
seçeneğine tıklayın.
Adım 3:
Burada
Operatör Arama Ayarları
karşınıza çıkacaktır. Ardından ”
Diğer
” seçeneğine tıklayın.
Adım 4:
Yukarıda da bahsettiğimiz üzere özelliğin ismi telefonlara göre değişebiliyor. ”
Arama Kısıtlama
”, ”
Çağrı Kısıtlama
” ve ”
Arama Engelleme
” gibi adlarla gelebilen özelliğin üzerine tıklayın.
Adım 5:
Telefonu aramalara kapatma işlemi için açılan pencerede yer alan ”
Tüm gelen aramalar
” seçeneğine dokunun. Burada sizden
çağrı engelleme şifresi
ni girmeniz istenecektir. Daha önce değiştirilmediyse şifreniz ”
1111
”, ”
0000
” veya ”
1234
” olabilir. Ancak
yanlış şifre
uyarısı veriyorsa,
müşteri hizmetleri
yle iletişime geçebilirsiniz.
Adım 6:
Şifreyi doğru girdiğinizde telefonunuz dışarıdan gelen aramalara kapanacaktır. Aynı adımları izleyerek özelliği devre dışı bırakabilir ve cihazınızı aramalara yeniden açabilirsiniz.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Çağrı Engelleme özelliğini kullanıyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Telefonlarda çağrı engelleme özelliği oldukça faydalı bir özelliktir. Bu özellik sayesinde istenmeyen aramaları engelleyebilir, rahatsız edici durumların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca acil durumlar dışında telefonunuzu sessize alarak odaklanmak istediğiniz zamanlarda da bu özellik oldukça işinize yarayabilir. Gelişmiş çağrı engelleme özellikleri ile belirli numaraları veya belirli saat dilimlerinde gelen aramaları engellemek de mümkün olabilmektedir.

Eğer sürekli olarak rahatsız edici aramalar alıyorsanız veya belirli numaralardan gelen aramaları engellemek istiyorsanız, çağrı engelleme özelliğini mutlaka kullanmanızı öneririm. Ayrıca, çağrı engelleme özelliğini kullanarak telefonunuzun sessiz modda olduğu zamanlarda dahi telefonunuzun çalmamasını sağlayabilirsiniz.

Genel olarak, çağrı engelleme özelliği kullanıcılara istenmeyen aramalarla başa çıkmada büyük bir kolaylık sağlar. Bu nedenle, doğru şifreyi girdiğinizde çağrı engelleme işlemini kolayca gerçekleştirebilir ve istenmeyen aramalardan kurtulabilirsiniz. Bu özellik, akıllı telefon kullanıcıları için oldukça faydalı bir araçtır.

Geri