AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefonlar adimlarimizi nasil sayiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Telefonlar adımlarımızı nasıl sayıyor?​

Akıllı saat/bileklik ve telefonların çoğunda askeri seviyede ivmeölçerler kullanılıyor. Bu ivmeölçerlere gelen veriler, kullanıcının hareket güçlerini hesaplıyor. Hesaplanan güç de sonrasında MET’e yani Metabolik Eşdeğer isimli parametreye dönüştürülüyor.

Pedometer uygulaması nedir?​

“Pedometre” attığınız adım sayısını kaydeder ve yaktığınız kalori miktarı, mesafe, yürüyüş süresi ve saatlik hızla birlikte gösterir. Kullanması kolay. Akıllı telefonunuzu her zamanki gibi yanınızda taşıyın yeter. Tabi ki, cebinize ya da çantanıza koysanız da uygulama otomatik olarak adımlarınızı kaydedecek.
Redmi telefonda Adım sayar nasıl çalışır?​
Merhabalar Bildiğiniz gibi xioami telefonlarda varsayılı adımsayar özelliği bulunmamakta.Aslında cihazlarda varda patent veya yasal izin olayından deaktif edilmiş.Özelliği açtığınızda geçmişe dönük adımsayar kayıtlarının tutulduğunu göreceksiniz. Özelliği açmak için ise bölgeyi Endonezya yapmanız yeterli.

Pedometre adımsayar nedir nasıl çalışır zayıflamak için nasıl kullanılır?​

Pedometre adımsayar nedir nasıl çalışır zayıflamak için nasıl kullanılır?
Adım sayısını, tüketilen kaloriyi, mesafeyi, yürüme süresini ve hızları otomatik olarak kaydeder. Tüm bilgiler bir grafik olarak görüntülenebilir. Adımların sayısını doğru bir şekilde saymak istediğinizde Standart modu kullanın. Adımsayar, adımların sayısını doğru bir şekilde saymak için özel teknolojiyi kullanır.

Adım ölçer nasıl çalışır?​

Adım ölçer nasıl çalışır?
Dijital adımsayarlar, daha yeni ve gelişmiş teknoloji kullanarak adım sayarlar. Cihazın içerisinde yer alan bir yazılım, atılan adımları kaydeder. Eski tip cihazlarda yer alan topun yerine, dijital olanlarda jiroskop ya da benzeri bir donanım yer almaktadır.

E nabız adım sayar nasıl kullanılır?​

Mobil uygulamaları ile entegre, kolay erişim Sadece android işletim sistemli mobil cihazlarınıza ‘Google Fit’ uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Böylece, atılan adım sayılarınız e-Nabız sistemine yansır ve oradan takibini yapabilirsiniz.

Samsung Health nasil aktif edilir?​

S Health uygulamasi nasil kurulur?
- Ana ekranda uygulamalar simgesine dokunun.
- S Health simgesine dokunun.
- İleri butonuna dokunun.
- Daha sonra, Hüküm ve Koşullar ekranı görüntülendiğinde , Kabul ediyorum yanındaki kutuyu işaretleyin ve İleri butonuna dokunun.
- Henüz Samsung hesabıyla oturum açmadıysanız, lütfen açın.
Samsung Health nasıl aktif edilir?​
Samsung Health uygulamasındaki adım sayısını Ana Ekrana kısa yol olarak nasıl ekleyebilirim?
- 1 Ana Ekranda boş bir alana basılı tutun.
- 2 Widget’lar seçeneğine dokunun.
- 3 Samsung Health Widget’ına dokunun.
- 4 Ana ekrana eklemek istediğiniz Widget türüne basılı tutup ekrana sürükleyin.

Telefonlar adımlarımızı saymak için genellikle askeri seviyede ivmeölçerler kullanılır. Bu ivmeölçerler sayesinde kullanıcının hareketleri hesaplanarak Metabolik Eşdeğer (MET) parametresine dönüştürülür. Bu sayede adım sayar özellikleri aktif hale gelir ve kullanıcıların attığı adımları, yaktığı kalorileri, kat ettiği mesafeyi ve yürüyüş süresini takip edebilir.

Pedometre uygulaması ise attığınız adımları kaydederek yaktığınız kalori miktarını, kat ettiğiniz mesafeyi, yürüyüş süresini ve saatlik hızını gösterir. Akıllı telefonunuzda bulunan bu uygulama sayesinde adımlarınızı otomatik olarak kaydedebilir ve günlük aktivitelerinizi takip edebilirsiniz.

Redmi telefonlarda adım sayar özelliğini aktif hale getirmek için bölge ayarını Endonezya yapmanız gerekebilir. Bu özellik sayesinde atılan adımlar kaydedilir ve geçmişe dönük verilere erişebilirsiniz.

Adım ölçerler, dijital teknoloji kullanarak atılan adımları kaydeder. Cihazın içerisinde bulunan yazılım veya donanım sayesinde adımların sayısı doğru bir şekilde hesaplanır. Gelişmiş cihazlarda ise jiroskop gibi donanımlar kullanılarak daha hassas ölçümler yapılabilir.

E-Nabız adım sayarını kullanmak için Android işletim sistemli cihazınıza Google Fit uygulamasını yüklemeniz yeterli olacaktır. Bu sayede atılan adımlar e-Nabız sistemine yansır ve aktivitelerinizin takibini yapabilirsiniz.

Samsung Health uygulamasını aktif hale getirmek için ana ekrandaki uygulamalar simgesine dokunarak S Health simgesine erişebilir ve adımlarınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayı Ana Ekrana kısa yol olarak eklemek için boş bir alana basılı tutarak Widget seçeneğine dokunabilir ve Samsung Health Widget'ını ekleyebilirsiniz. Bu sayede adım sayar özelliğine hızlıca erişebilirsiniz.

Geri