- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 222.299
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Telefondaki ilk sözler nelerdir?
Bu konuşma telefonun mucidi Alexander Graham Bell (1847-1922) ve çalışmalarını birlikte sürdürdüğü Thomas Watson arasında gerçekleşti. Söylenen ilk sözcükler şöyleydi: “Bay Watson buraya gelin. Sizi görmek istiyorum.”Neden ALO deriz Ekşi?
graham bell telefonu icat ettiğinde denemek için sevgilisiyle kendi evi arasına bir hat çekmiş, buradan denemeler yaparak icadını geliştirmeye çalışırken arada sırada da sevgilisi grahamı özlediğinde bu telefondan onu ararmış. araması ihtimal tek bir insan olduğu için her çaldığında telefonu allessandra lolita oswaldo …Telefona neden telefon denmiş?
Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell’in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo’dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz ‘Allessandra Lolila Oswaldo’ diyordu.
Alo nun anlamı ne?
Telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız “Alo” sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo’dur.
Ingilizler alo der mi?
“hello” derler ingilizler, fransızlar bunu fransızca okurken “alo” derler türkçeye de oradan geçer. “alo” değil, “aloha” dır ilk telefonda duyulan ses.Telefon ismini kim koydu?
Antonio Santi Giuseppe Meucci (13 Nisan 1808-18 Ekim 1889), İtalyan mucit. 1854’te teletrofono adını verdiği sesi önce elektrik dalgalarına, daha sonra aletin diğer ucunda sese çeviren aleti icat etmiştir. Bu, telefonun ilk örneği olarak kabul edilir.Telefon nasıl geliştirildi?
Bell, asistanı Thomas Watson ile birlikte sesi iletken teller üzerinden karşı tarafa göndererek konuşmayı sağlayacak bir düzenek geliştirmek için denemeler yapıyordu. 14 Şubat 1876’da bir patent başvurusu yapan Bell, telefon yapım ve satış hakkını elde ettikten bir süre sonra çalışan bir telefon yapmayı başardı.