Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Telefonda Uzun Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

SoruCevap

Yeni Üye
Telefonda Uzun Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? İhtiyacınız olan uzun ekran görüntüsü almak için basit birkaç adım izlemeniz yeterlidir. İlk olarak, cihazınızın ekran görüntüsü alma özelliğini bulun ve açın. Ardından, uzun ekran görüntüsü almak istediğiniz sayfayı açın ve kaydırın. Ekranın üst ve alt kısımlarını kaydırırken aynı anda ekran görüntüsü alma düğmesine basın. Böylece, uzun ekran görüntüsü otomatik olarak alınmış olacaktır. Son olarak, ekran görüntüsünü galerinizde bulabilir ve paylaşabilirsiniz. Artık telefonunuzda uzun ekran görüntüsü alma konusunda bilgisiz değilsiniz.
İçindekiler

Telefonda Uzun Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Telefonunuzda uzun bir ekran görüntüsü almak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, telefonunuzun ekranında kaydetmek istediğiniz içeriği açın. Bu içerik bir web sayfası, bir sohbet uygulaması veya bir belge olabilir.
2. Adım: Ardından, ekran görüntüsü almak için kullanmanız gereken tuş kombinasyonunu belirleyin. Farklı telefon modellerinde bu tuş kombinasyonları farklılık gösterebilir. Genellikle “Güç” ve “Ses Kısma” tuşları birlikte kullanılır.
3. Adım: Ayarladığınız tuş kombinasyonunu kullanarak ekran görüntüsünü alın. Bu işlemi yaparken, “Güç” ve “Ses Kısma” tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekebilir. Ekranınızda ufak bir animasyon veya sesli bir geri bildirim alacaksınız.
4. Adım: Ekran görüntüsünü aldıktan sonra, telefonunuzda “Galeri” veya “Fotoğraflar” gibi bir uygulama açın. Ardından, ekran görüntüsünü bulun ve üzerine dokunun.
5. Adım: Ekran görüntüsü üzerinde düzenlemeler yapmak isterseniz, telefonunuzda bulunan bir fotoğraf düzenleme uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle kırpma, çizim, metin ekleme gibi özellikler sunar.
6. Adım: Ekran görüntüsünü kaydetmek veya paylaşmak için uygun seçenekleri kullanın. Telefonunuzda bulunan “Paylaş” veya “Kaydet” gibi seçeneklerle ekran görüntüsünü istediğiniz yere kaydedebilir veya paylaşabilirsiniz.

Telefonda Uzun Ekran Görüntüsü Almanın Faydaları Nelerdir?​

Telefonunuzda uzun ekran görüntüsü almanın birkaç faydası bulunmaktadır:
1. İçeriği Tam Olarak Paylaşma: Uzun bir web sayfası veya sohbet geçmişi gibi içerikleri tam olarak paylaşmak istediğinizde, ekran görüntüsü almak daha pratik bir çözüm olabilir.
2. Daha İyi Görsel Sunum: Bir sunum veya eğitim materyali hazırlarken, uzun ekran görüntüleri kullanarak daha iyi bir görsel sunum yapabilirsiniz. İçeriği daha kolay takip edilebilir hale getirebilirsiniz.
3. Sorunları Paylaşma: Bir hata mesajı veya teknik bir sorunla karşılaştığınızda, uzun ekran görüntüsü alarak sorunu daha iyi tanımlayabilir ve paylaşabilirsiniz. Bu, sorunun çözümüne daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Telefon Modeline Göre Uzun Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Yapılır?​

Telefon modellerine göre uzun ekran görüntüsü alma işlemi farklılık gösterebilir. İşte bazı popüler telefon modelleri için uzun ekran görüntüsü alma yöntemleri:
1. iPhone: iPhone’larda uzun ekran görüntüsü almak için “Güç” ve “Ses Açma” tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekmektedir. Ekranın üst kısmında bir küçük pencere açılacak ve ekran görüntüsünü kaydetmek için “Tamam” seçeneğine dokunmanız gerekecektir.
2. Samsung Galaxy: Samsung Galaxy telefonlarda uzun ekran görüntüsü almak için “Güç” ve “Ses Kısma” tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekmektedir. Ekranın üst kısmında bir küçük pencere açılacak ve ekran görüntüsünü kaydetmek için “Kaydet” veya “Tamam” seçeneğine dokunmanız gerekecektir.
3. Huawei: Huawei telefonlarda uzun ekran görüntüsü almak için “Güç” ve “Ses Kısma” tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekmektedir. Ekranın üst kısmında bir küçük pencere açılacak ve ekran görüntüsünü kaydetmek için “Kaydet” veya “Tamam” seçeneğine dokunmanız gerekecektir.
4. Xiaomi: Xiaomi telefonlarda uzun ekran görüntüsü almak için “Güç” ve “Ses Kısma” tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekmektedir. Ekranın üst kısmında bir küçük pencere açılacak ve ekran görüntüsünü kaydetmek için “Kaydet” veya “Tamam” seçeneğine dokunmanız gerekecektir.
5. OnePlus: OnePlus telefonlarda uzun ekran görüntüsü almak için “Güç” ve “Ses Kısma” tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekmektedir. Ekranın üst kısmında bir küçük pencere açılacak ve ekran görüntüsünü kaydetmek için “Kaydet” veya “Tamam” seçeneğine dokunmanız gerekecektir.

Telefonda Uzun Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

1. Ekranın üst kısmına çift tıklayarak veya ses kısma + güç tuşuna basarak alabilirsiniz.
2. Bazı telefonlarda, güç tuşuna basılı tutup “Uzun Ekran Görüntüsü” seçeneğini kullanabilirsiniz.
3. Ekran görüntüsü alırken, ekranı aşağıya doğru kaydırarak tüm içeriği yakalayabilirsiniz.
4. Bazı telefonlarda, ekran görüntüsü almak için güç tuşuna ve ses açma tuşuna aynı anda basmanız gerekebilir.
5. Uzun ekran görüntüsü almak için bazı telefonlarda kaydırma yakalama özelliği bulunur.

Ekranın üst kısmına çift tıklayarak veya ses kısma + güç tuşuna basarak alabilirsiniz.
Bazı telefonlarda, güç tuşuna basılı tutup “Uzun Ekran Görüntüsü” seçeneğini kullanabilirsiniz.
Ekran görüntüsü alırken, ekranı aşağıya doğru kaydırarak tüm içeriği yakalayabilirsiniz.
Bazı telefonlarda, ekran görüntüsü almak için güç tuşuna ve ses açma tuşuna aynı anda basmanız gerekebilir.
Uzun ekran görüntüsü almak için bazı telefonlarda kaydırma yakalama özelliği bulunur.

Geri