Telefonda FPS nasil olculur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Telefonda FPS nasıl ölçülür?​

FPS nasıl ölçülür?
- Adım #1: FRAPS programını indirin ve kurun.
- Adım #2: Programı kurduktan sonra açın ve üst tarafta gördüğünüz FPS kısmına tıklayın.
- Adım #3: Ekranın sağ kısmında bulunan Overlay Corner kısmından FPS değerinin nerede gözükmesini istediğinizi seçin.

FPS göstergesi nasıl açılır?​

Windows + G tuşlarına basarak Game Bar’ı açın. Açılan panelden Performans kutucuğunu bulun. Soldaki menüden FPS sekmesine tıklayın. Sağdaki ekrandan Erişim İste butonuna basın.
FPS gösterme nedir?
Görüntüleme ekranında her bir saniyede gerçekleşen tam kare tarama sayısı FPS değeri ile ifade edilip gösterilir. FPS değeri yüksek olduğunda ekrandaki görüntü çok daha akıcı bir şekilde oynatılır. Böylece ekran başındaki kişinin görüntüyü çok daha akıcı ve pürüzsüz bir şekilde görmesi mümkün olur.

Oyunlarda kaç FPS aldığını gösteren uygulama?​

Fraps. Tüm Windows işletim sistemleri ile uyumlu olan FRAPS sayesinde tüm oyunlarda ve videolarda FPS ölçümü yapabilirsiniz. Ayrıca aldığınız ekran görüntülerini uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Telefonda FPS değeri nedir?​

FPS, ekranınızda saniye başına gördüğünüz kare sayısı anlamına gelir ve belli bir oranın altında olduğunda, oynadığınız oyundan alacağınız keyif ciddi oranda törpülenir. Oyun oynarken performans kaybına neyin sebep olduğunu anlamak ya da bir oyunu test etmek için FPS’inizi kontrol edebilmeniz gerekiyor.
FPS telefonda neye bağlı?
Akıllı cihazınızın görüntüleme ekranında bir saniye içerisinde gerçekleşen tam kare tarama sayısı, FPS değeri olarak ifade edilir. Eğer FPS değeri yüksekse, ekrandaki görüntü daha akıcı olur ve özellikle yüksek donanım gerektiren oyunlar çok daha keyifli bir şekilde oynanabilir.
Android telefonlarda oyun içi FPS gösterme nasıl yapılır?:
- Adım #1: Cihazınıza Magisk Manager uygulamasını kurun,
- Adım #2: Magisk Manager’da “KFMark Enabler” araması yapın ve KFMark Enabler’ı indirdikten sonra kurulumunu yapın,
- Adım #3: Magisk Manager’ın sağ alt kısmında bulunan “Reboot” butonunu kullanın,
PUBG Oyununda ekranda Ping değerini görüntülemek için oyuna giriş yaptıktan sonra herhangi bir zamanda ESC tuşuna basıp Ayarlar sekmesini seçiyoruz. Burada gelen sayfadan Oynanış (Gameplay) diyoruz ve Ağ Hataları İstatistikleri (Network Debug Statistic) seçeneğini Etkinleştir (Enable) diyoruz.
Hangi FPS programı?
1- FRAPS: Fraps adlı programımız bu iş için en iyi biçilmiş kaftandır ve çok sade bir şekilde size FPS değerini gösterir BURAYA TIKLAYARAK programı indirebilirsiniz. Ayrıca Fraps oyun içi videolarını da çekmeye yarayan en meşhur kayıt programıdır.

FPS neye göre değişir telefon?​

Konuyu bir örnekle daha detaylı bir şekilde aktarmak gerekirse; 30 FPS’de oynadığınız bir oyunda ekrana gönderilen bir görüntü, ekranda 0,033 saniye kalıyor. 60 FPS değerine çıkılması halinde ise ekrana yansıtılan her görüntü 0,016 saniyenin ardından değişiyor.

FPS neye göre değişir?​

FPS düşüşlerinin sebebi ekran kartı, işlemci, RAM gibi bileşenlere göre değişir ve oyunlarda 25-30 FPS altında takılma, yavaşlama gibi olaylar gün yüzüne çıkar. Orta klasmanda ekran kartları ile akıcı bir oyun oynamak istiyorsanız, filtreler orta ve oyun ayarı en yüksek olacak şekilde belirlemelisiniz.

Geri