- Konu Yazar
- #1
Telefona çok bakarsan ne olur?
Aşırı telefon kullanmak ve sık mesaj yazmak omuz, boyun ve baş ağrılarına sebep oluyor.Telefona bakmak için öne eğildiğinizde başınızın ağırlığı omurganıza yük yaparak duruş bozukluğuna ve ağrılara sebep oluyor.Cep telefonu ellere zarar verir mi?
Telefon ile konuşurken dirseğin 90 dereceden fazla bükülmesi ve uzun süre bu pozisyonda kalması veya uzun süreli bilgisayar kullanımına bağlı dirsek ve el bileği seviyesinde sinirlerde gerilme, basınç artışı ve ödeme sonuç olarak ta sinirlerde sıkışmaya sebep olur.Araç kullanırken cep telefonu kullanmanın sakıncaları nelerdir?
Araç kullanırken cep telefonu kullanmanın sakıncaları nelerdir?Araç kullanırken cep telefonuyla arama yapmak, çalan telefona cevap vermek, numara çevirmek gibi davranışlar sürücünün dikkatinin dağılmasına, konsantrasyonunun bozulmasına neden olarak kazaya yol açabilir. Aracın güvenli bir biçimde yol alması her şeyden önce sürücünün sorumluluğu altındadır.
Günde kaç saat telefona bakılmalıdır?
Derecelendirme kuruluşu Nielsen, 18 yaş ve üstü Amerikalıların şu anda TV, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar gibi elektronik ortamları kullanarak toplamda günde 11 saat harcadığını bildirmiş.Tek elle telefon kullanmak zararlı mı?
TELEFONU İKİ ELLE KULLANMAK YANLIŞ Telefonu iki elle kullanmak yerine tek elle kullanmanın sırt için daha sağlıklı olduğuna yönelik çalışmalar var. Telefonu iki elle kullandığınız zaman omuzlarınız daha çok önde ve daha çok kapanıyorsunuz. Yani telefonu tek elle kullanmak daha az zararlı.Çok telefon izleyen çocuklara ne olur?
Çok telefon izleyen çocuklara ne olur?Çocuklarda Telefonun Zararları Nelerdir?
- Tümör oluşumunu kolaylaştırır.
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olasılığını arttırır.
- Davranış bozukluğuna neden olur.
- Ruhsal ve sosyal problemlere yol açar.
- Kalıcı postür bozukluğuna sebep olur.
- Uykusuzluk sebebidir.
- Gözleri bozar ve baş ağrısını tetikler.
Çünkü, sürücü için dikkat dağıtıcı olan yönü telefonun fiziksel özellikleri değil, konuşmanın yoğunluğudur. Cep telefonu kullanan sürücülerin tehlikeli bir durumda hiç tepki vermeme olasılığı da bulunmaktadır. Bu da %12’ye kadar ulaşabilen ve trafik güvenliği açısından göz ardı edilmemesi gereken yüksek bir orandır.