AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefon la konusurken ses neden yanki yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Telefon la konuşurken ses neden yankı yapar?​

Telefon görüşmesinde sesimiz neden yankılanır? Eğer karşı tarafın cihazındaki hoparlörün sesi çok yüksekse, sizin sesiniz aynı cihazın mikrofonu tarafından algılanıyor ve sesi size yönlendiriyor. Böylece siz kendi sesinizi tekrar tekrar bir yankı gibi duymak zorunda kalıyorsunuz.
Mikrofon neden eko yapar?
Sinyaller ile gerçekleşen görüşmelerde eğer ses seviyesi yüksek ise hoparlöre gelen ses buradan çıkıp direkt olarak mikrofona gidiyor ve sesin yankı olarak karşı tarafa dönmesine sebep oluyor. Telefon konuşmalarında çok sık karşılaşılmasa da yankı oluşmasına sebep olan etkenlerden biri de bluetooth kulaklıklardır.

Ses nerede yankı yapar?​

Yankı olayı dağ yamaçlarında, boş odalarda ve spor salonları gibi yerlerde gerçekleşir; yankı olayı küçük kapalı yerlerde (3–5 m mesafeden) fark edilmez. Ses, açık havada, saniyede yaklaşık olarak 352 metre hızla yol alır.
Telefonda parazit sesi neden olur?
Telefon görüşmesi sırasında ses hem az geliyor ise hem de cızırtı duyuluyor ise; bu durum cihazda yüklü bulunan uygulamalardan da kaynaklanabilmektedir. Ayrıca cihazın ayarlar menüsüne giderek parazit giderici özelliğinin bulunması ve devre dışı bırakılması durumunda; telefondan gelen ses daha yüksek olmaktadır.

Mikrofon yankısı nasıl düzeltilir?​

Yankıyı azaltmak için hoparlörlerinizin sesini kısın. Mikrofon veya ses cihazınız bir duvarın veya sesi emmeyen başka bir yansıtıcı yüzeyin yanındaysa, olası yankıları azaltmak için mikrofonun yerini veya yönünü yansıtıcı yüzeyden uzağa alabilirsiniz.
Ses eko yapıyor ne demek?
Sesin bir yere çarpıp geri dönmesiyle duyulan ikinci sese eko (yankı) denir. Yayılan ses dalgaları duvar, kayalık gibi sert düz yüzeylere çarpınca doğrultularını değiştirirler. Yankı ilk sesten yaklaşık 0,1 sn’den daha az bir zamanda gelirse kulak bu sesi, ikinci sesin devamı gibi işitir, buna çınlama denir.

Yanliş: aşılar zararlıdır?​

YANLIŞ: Aşılar zararlıdır. Aşılar son derece güvenilir biyolojik ürünler olmakla birlikte herhangi bir ilaç gibi bazı yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkilerin çoğunluğu hafif ateş, aşı uygulanan bölgede kızarıklık, şişlik, ağrı gibi hafif yan etkilerdir. Bu yan etkiler sadece birkaç gün sürer ve tedavi edilebilir.
Aşıların yan etkileri nelerdir?
Aşılar da ilaçlar gibi birer tıbbi üründür ve tüm ilaçlar gibi bazı yan etkileri olabilmektedir. Aşı sonrası gelişen istenmeyen etkiler kısmen sık görülen hafif yan etkiler ve çok nadir görülen ciddi yan etkiler olarak sınıflandırılabilir.

Aşı sonrası gelişen istenmeyen yan etkiler nelerdir?​

Aşı sonrası gelişen istenmeyen etkiler kısmen sık görülen hafif yan etkiler ve çok nadir görülen ciddi yan etkiler olarak sınıflandırılabilir. Enjeksiyon (iğne) yerinde ağrı, şişlik ve kızarıklık gelişmesi, tüm aşılardan sonra değişen oranlarda (%5-60) gözlenebilir.
. . Aşılar nelerdir?
Aşılama enfeksiyon hastalıklarından korunma yanında, enfeksiyon hastalıkları nedeniyle oluşan sakatlıkların yada ölümlerin azaltılmasında da önemli role sahiptir. Aşılar da ilaçlar gibi birer tıbbi üründür ve tüm ilaçlar gibi bazı yan etkileri olabilmektedir.
 
Geri
Üst