AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Telefon kalbe zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Telefon kalbe zarar verir mi?​

Dr. Oto, cep telefonu ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “ Kalp pili olmadığı sürece cep telefonun kalbe doğrudan doğruya zararı yok. Vücudun çeşitleri yerlerinde taşınmasının kanser etkisi oluşturduğu biliniyor. Ama cep telefonunun doğrudan doğruya kalbe bir zararı yok.
Çok fazla telefon oynarsak ne olur?
Cep telefonlarıyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak, bilek ve parmak eklemlerinizi yorarak ağrılara sebebiyet verebilir. Cep telefonları ile sürekli meşgul olmak, ceptelefonlarının yaymış olduğu radyasyona maruz kalmayı da beraberinde getirir. Bu durumda meme kanserinin riskini arttırır.
Cep telefonu çok sık kullanılması sağlığımızı nasıl etkiler?
Titreşimli dijital cep telefonu sinyallerinin de bağışıklık sistemini onaran insan kan hücrelerine, saç köklerine ve lenfositlere zarar verdiğini ve tahrip ettiğini vurgulayana Davis, cep telefonunun kulakta veya kulağa yakın mesafede 50 dakikadan fazla tutulmasıyla sağlıklı bir bireyin beyninde değişikliklere yol …

Telefonu göğüse koyarsak ne olur?​

Ön cep: Yapılan çalışmalarda, cep telefonlarının elektromanyetik radyasyonunun erkeklerde hormon kalitesini düşürdüğü ortaya çıktı. Sütyen: Bazı bilim adamlarına göre, sutyen içerisine telefon koymak göğüs kanseri riskini yükseltiyor.
Telefon kısırlık yapar mı?
Yapılan araştırmalara göre, cepte taşınan telefonların kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre, cep telefonlarından yayılan radyasyonun erkeklerin beyninde, testosteron yapımını sağlayan bölgeyi olumsuz yönde etkileyerek sperm sayısını azalttığı söyleniyor.
Fazla cep telefonu kullanmak zararlı mı?
Mesajlara hızlı bir şekilde cevap vermek, eklemlerinizdeki ağrı ve yanmalara neden olabilir. Ayrıca sırt, boyun ve omuz ağrısı, cep telefonunun kullanımının artmasıyla yaygınlaşmıştır. Uzun süreli cep telefonu kullanımı boynunuzu ve vücudunuzu tuhaf bir duruşa sokmanıza neden olur. Bu da sırt ağrısına yol açabilir.
Akıllı telefonların problemli kullanımı boyun ağrısı, depresyon, hoşgörü eksik- liği, sosyal izolasyon, yalnızlık, düşük öz saygı, dikkat dağınıklığı, yaşam bek- lentisinde azalma ve aile içi ilişkilerin bozulması gibi birçok olumsuz durum ile ilişkili olduğu belirtilmektedir.
Uzun süre telefona bakarsak ne olur?
Dijital kullanım arttıkça, göz yorgunluğu dahil olmak üzere potansiyel görme problemleri de artar. Dijital göz yorgunluğunun belirtileri arasında göz kızarıklığı veya tahriş, göz kuruluğu, bulanık görme, sırt ağrısı, boyun ağrısı ve baş ağrıları bulunur.
Cep Telefon hangi cepte taşınmalı?
Yrd.Doç.Dr. Kulaksızoğlu, cep telefonunun arka cepte taşınmasının daha doğru olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. Haluk Kulaksızoğlu, cep telefonu kullanımı sıklığının artamasının insan vücuduna verdiği zararları da artırdığına dikkat çekti.

Telefon hangi cebe koyulur?​

Vücuda ne kadar yakın olursa o oranda zarar veriyor. Genellikle pantolon ceplerinde taşınıyor. Bu durumda telefonun arka yüzeyinin dışa bakacak şekilde cebe konulması gerekiyor. Antenler, cihazların dış yüzünde olduğu için oluşan elektromanyetik dalga, vücuda yönelik değil dışa doğru olacak.
Günde kaç kez telefona bakıyoruz?
Avrupa’da günde ortalama telefona bakma sıklığı 48 iken, Türkiye’deki mobil kullanıcılar günde ortalama 78 kez telefonun ekranına bakıyor. Avrupa’da günde 48 olan akıllı telefonu kontrol etme sıklığı Türkiye’de 78’e çıktı.
 
Geri
Üst