AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefon interneti neden cok yer?

Editör

Yeni Üye

Telefon interneti neden çok yer?​

Android telefonum çok internet yiyor sorununun bir diğer çözümü ise arka planda internet tabanlı çalışan uygulamaları kapatmaktır. Bunu da telefonunuzun ayarlar kısmındaki uygulamalar bölümünden yapabilirsiniz. Diğer bir ipucumuz ise mobil data kullanırken playstoredaki uygulama güncellemelerini durdurmaktır.

Telefonda mobil veri ne demek?​

Hücresel veri adıyla da karşımıza çıkan mobil veri, telefon operatörleri tarafından sağlanan ve akıllı telefonlarımızdan internete bağlanmamızı sağlayan bağlantı türüdür diyebiliriz.
Mobil veri neden çok gidiyor?​
“Telefonumda internetim çabuk bitiyor” yakınışlarının sebebi çoğunlukla uygulamaların arka planda çalıştırılması oluyor. Bu serzenişlerin çözümü basit: Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak.

Ne kadar mobil veri kullandım?​

Ne kadar mobil veri kullandım?
Mobil veri kullanımınızı kontrol etme Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. İnternet’e dokunun. Operatörünüzün yanındaki Ayarlar’a dokunun. Üst kısımda toplam ne kadar veri kullandığınızı görürsünüz.

4 g interneti çok yer mi?​

4 g interneti çok yer mi?
Nisan ayından itibaren 4G LTE ve 4.5 G’ye geçtik fakat 4G ve 4.5 G yüksek İnternet hızı sağlarken mobil veriden de 3G’ye göre çok fazla yiyor. Bu yüzden mobil veriniz çok hızlı tükeniyorsa 3G’ye geri dönmeyi deneyebilirsiniz.

Mobil veri aşıldı ne demek?​

Veri kullanım uyarısı, belirlediğiniz mobil veri kullanım oranını aştığınız zaman gördüğünüz bir uyarıdır. Cihazınızda varsayılan kullanım kotası 2 GB’dır. Cihazınızda veri kullanım uyarısını kapatmak lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Ana ekrandan kaydırma hareketi yaparak menüden Ayarlar öğesine dokunun.

Mobil veri kapatınca ne olur?​

Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda Hücresel Veri’yi tamamen kapatın. Bu sayede uygulamalar arka planda hiçbir veri indiremeyecek ve gereksiz internet kullanımınız ortadan kalkmış olacaktır.
Mobil veri kullanım sınırı aşıldı ne demek?​

Mobil verinin ne kadar kaldığını nasıl öğrenebilirim?​

Mobil verinin ne kadar kaldığını nasıl öğrenebilirim?
İnternet paketinizde kalan kullanımlarınızı KALAN yazıp 2222’ye ücretsiz kısa mesaj göndererek öğrenebilirsiniz.

45 g vs 3G interneti çok yer mi?​

45 g vs 3G interneti çok yer mi?
Android telefonlar için de yine Ayarlar menüsüne girip internet ayarlarından LTE veya 4.5G’yi seçmek gerekiyor. İnternet paketim Yeterli mi? Şu anda kullandığımız 3G teknolojisine göre en az 10 kat daha fazla internet hızı elde edeceğiz. Örneğin, daha önce 60 saniyede yüklenen bir içeriği 6 saniyede yükleyeceğiz.

Telefon internetini tasarruflu kullanmanın öneminden bahsetmek istiyorum. Telefonunuzun internet harcamasını azaltmak için bazı ipuçları şunlardır:

1. Arka planda çalışan internet tabanlı uygulamaları kapatın. Bu, telefonunuzun ayarlar bölümünden yapabilirsiniz.
2. Mobil veri kullanırken Play Store'daki uygulama güncellemelerini durdurun.
3. Telefonunuzda ne kadar mobil veri kullandığınızı kontrol etmek için Ayarlar bölümünden İnternet'e dokunarak veri kullanımınızı görebilirsiniz.
4. Mobil veri tüketiminizi azaltmak için Hücresel Veri'yi kullanmadığınız zamanlarda tamamen kapatın.
5. Eğer mobil veri kullanım sınırını aşıyorsanız, operatörünüzden kalan veriyi öğrenmek için KALAN yazıp 2222'ye ücretsiz kısa mesaj gönderebilirsiniz.
6. 4G veya 4.5G gibi yüksek hızlı mobil veri teknolojileri daha fazla veri tüketebilir, bu yüzden 3G'ye geri dönerek veri kullanımınızı azaltabilirsiniz.

Bu ipuçları sayesinde telefonunuzun internet harcamasını kontrol altında tutabilir ve veri kullanımınızı tasarruflu bir şekilde yönetebilirsiniz.

Geri