- Konu Yazar
Telefon fiyatları hangi ayda düşer?
Ramazan Bayramı ya da Kurban Bayramı gibi özel günlerden önce telefonların fiyatları bir miktar ucuzlayabiliyor. Bu nedenle eğer yakın bir tarihte bayram varsa akıllı telefon modelini satın almadan önce bayramın gelmesini beklemenizde fayda var.2022 telefon fiyatları düşer mi?
Bu, 2020’den 21 dolar daha fazla. Analistler, çip kıtlığı nedeniyle akıllı telefonların fiyatlarının arttığını belirtiyor. 2022’de çip sıkıntısı sorunu çözülmeyecek ve bu nedenle, fiyatların düşmesi gibi bir ihtimal mevcut değil.Xiaomi telefon fiyatları düşecek mi?
Xiaomi muhtemelen ilk etapta orta segment telefonlarını ülkemizde üretecek. Devletimizin de üretim için gümrük vergisini düşürmesi ile fiyatlarda büyük bir indirimin olacağı söyleniyor. Ancak bu indirim hemen olmayabilir. Üretimin reel pazara etkisini 2021’in sonuna doğru göreceğiz.
Cep telefonu vergileri düşecek mi?
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Özel Tüketim Vergisi matrahı 1.500 TL’yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 25 oldu. ÖTV matrahı 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olarak belirlenirken, 3 bin TL’nin üzerindeki telefonlarda ise yüzde 50’lik oran değişmedi.
Akıllı telefon ne zaman alınmalı?
Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur.11 yaşındaki çocuk ne kadar telefona bakmalı?
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”Samsung telefon fiyatları neden arttı?
Akıllı telefon üreticilerine göre telefon fiyatlarındaki bu artışın nedeni; yeni nesil işlemciler, gelişen kamera teknolojisi, daha güçlü bataryalar ve internet veri hızları gibi etkenlerin yüksek maliyetleri.
Telefonlar neden pahalandı 2021?
Buna göre fiyatların bu kadar artış göstermesinin en büyük nedeni vergiler. Yapılan paylaşımda Türkiye’ye gümrük girişi 2000 TL olan cep telefonunun çok ciddi bir vergi aldığı ifade edildi. Bu vergiler sonucunda 2000 TL olan iPhone 6 modeli 3933 TL civarına kadar çıkabiliyor.
Gözetim uygulaması nedeniyle, bin Türk Lirasına ithal edilen akıllı cep telefonun Özel Tüketim Vergisi matrahı ve tahsil edilen vergiler düzenlemeden etkilenmiyor.
Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili yeni aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanmış olan düzenlemede, yüzde 25’lik en alt dilime giren cep telefonları için matrah artırıldı. Yeni düzenleme ile alt ÖTV dilimine giren telefonların fiyatlarına da böylece indirim gelmiş oldu.